2011-10-02
今時今日, froyo到處都係, 已食唔到新鮮感, 但見到食評話呢度到唔甜之餘仲要有苦澀的綠茶味, 哇!! 這正係Green Tea Fans都喜愛的~$40 試了一杯Dark Choco + Green Tea + 5 toppings黑朱古力唔太甜, 朱古力味亦香濃 ; 綠茶則真係唔甜, 綠茶味非常突出, 一定可以打中綠茶fans的心 ; 因為無落奶, froyo質地唔軟滑, 有少少鞋, 但絕對可以接受, 因為味道搭夠, dark choco食一大杯有點膩, 早知道應要多綠茶少朱古力, 會好d~toppings要左almond + mochi + mango + 椰果 + red bean 杏仁 - 有d淋左唔夠脆芒果味麻糬 - 好怪, 同成杯foryo格格不入, 咬下去又粉又實, 麻糬一定要烟靭先好食ga~杧果 - staff已細心提醒: "季節性水果可能會酸", but i dun mind, 酸酸的杧果配上特濃的朱古力, 好正 !椰果 - 好多粒, 但如果爽d更好 (下次會試下加蘆薈~)紅豆 - 紅豆係綠茶的朋友, 點可以唔加, 呢度的紅豆都ok, 幾香甜, 但我都係pre
今時今日, froyo到處都係, 已食唔到新鮮感,
但見到食評話呢度到唔甜之餘仲要有苦澀的綠茶味,
哇!! 這正係Green Tea Fans都喜愛的~

黑朱古力唔太甜, 朱古力味亦香濃 ;

杏仁 - 有d淋左唔夠脆
椰果 - 好多粒, 但如果爽d更好 (下次會試下加蘆薈~)
紅豆 - 紅豆係綠茶的朋友, 點可以唔加, 呢度的紅豆都ok, 幾香甜, 但我都係prefer硬d實d的紅豆~
overall都唔錯, 係出面暫時未找到的味道, 雖然$40都唔算平, but, i' ll be back !!!

ps) 女仔一個人食一杯有點太飽, 兩個人share就啱啱好喇~