2023-11-28 1619 瀏覽
#chuchu食在尖沙咀📍 胡同 #chuchu推介 無敵維港海景!一出𨋢就好有氣派,整體燈光偏暗幾有氣氛,嗰日係weekend所以都有DJ播歌,不過平日就唔知有冇喇!同屋企人朋友慶生慶祝都係不二之選!#chuchu慶生推薦 或者有外國朋友嚟香港都幾唔錯!當晚都見到好多外國人!💡記得要book位,同埋要講明坐第一排!—————————————————————❣ 火焰胡椒片皮鴨半隻 $490基本上枱枱都會叫!話到明火焰,師傅會喺你面前燒一燒俾你打卡!外皮真係幾脆,鴨味都好濃肉嫩,唔肥!跟埋京蔥青瓜,醬嘅味道都幾好!餅皮上枱熱辣辣,但係又未到嘩超級好食咁!.❣️ 燈映牛肉 $248其實一開始唔知呢個係咩嚟,食落有啲似牛肉乾,煙煙韌韌,不過反而幾有驚喜!之後search翻原來係「將牛肉切成極薄的肉片後烤至乾身及脆口,然後用燈照着來吸引食客」就咁睇就覺得好考功夫,雖然定價有啲高,但🐷覺得值得一試!.❣️ 松露素菜炒麵 $218想叫多個主食,不過🐷嗰排唔食得海鮮,就揀左呢個,估唔到都幾有驚喜!松露味好出!有好多菜!仲有雜菌增加口感!.❣️ Floral Temptation $88Mocktail嚟嘅
#chuchu食在尖沙咀
📍 胡同

💡記得要book位,同埋要講明坐第一排!
❣ 火焰胡椒片皮鴨半隻 $490

❣️ 燈映牛肉 $248

❣️ 松露素菜炒麵 $218

❣️ Floral Temptation $88
Mocktail嚟嘅,用咗桂花烏龍做base,有啲蘋果柑桔嘅香,都唔錯
❣️ Lavender Lemonade Spritz $88
都係mocktail,薰衣草味就唔算好出,不過用咗檸檬sparkling酸酸甜甜咁,幾開胃

💬環境真係比足100分,服務都ok,食物都唔差,但又未到嘩真係好好食嘅感覺,定價就唔係話好高但又唔係話好抵咁!如果有business meeting,慶祝各樣就幾啱!

不專業評分
👅好味指數: 8/10
💰性價比: 8/10
👍🏻推薦: 8.5/10
—————————————————————
🏡地址: 胡同 (尖沙咀)
尖沙咀中間道15號H Zentre 18樓
🕑營業時間: 11:30-00:00 (3-5落場)
#chuchu食中菜 #chuchu飲品
———————————————————