2024-11-23 90 瀏覽
呢間意大利餐廳吸引左我好耐,終於食到。好鍾意佢嘅裝潢同色調。食嘅係意大利菜,款式唔算多,但All Day Set Menu有一個大沙律、一個主菜同一個甜品,尖沙咀算抵嘅價位了~真係無諗過跟餐沙律咁大碟嘅,而且唔係剩係得菜,牛油果沙律嘅牛油果係多嘅,我最欣賞招牌意式沙律,有吞拿魚同番茄乾,配搭上好match沙律菜,而且沙律油好香滑。主菜方面,蜆肉意大利麵係最正,蜆肉肥美鮮滑,意大利麵好Q彈;至於意大利Pizza,cut開有成8大件。餅邊脆,望得到好多氣孔,有齊番茄、蘑菇口味。甜品可以揀Gelato或者意式蛋糕,Gelato味道濃厚,蛋糕係少少Tiramisu同焦糖味嘅實在口感蛋糕,我比較prefer Gelato~
尖沙咀算抵嘅價位了~
招牌沙律、牛油果沙律
Pizza  -  蘑菇 、蕃茄