2014-01-12 1362 瀏覽
去觀塘HEA, 經過海濱花園後, 見openrice話呢間隱世米綫幾好味, 就黎試下~本以為係街度, 唔會有幾隱, 點知原來係廣場裡面, 仲要係勁隔SIP.終於轉左幾個彎, 係一條行仔見到佢. 見人人食緊好大碗麵, 以為係大碗, 點知呢碗係細. 嘩, 羊可以揀帶皮同淨瘦揀, 未試過當然兩款都各一半~一來~ 真係好大碗(個碗), 試啖湯- 清, 有少少羊味, 幾好. 米線, 同X仔差唔多, 唔太LUM, 質感OK.至於重頭戲羊羊, 夠LUM, 帶皮同淨瘦各有特色. 但個人認為味若果可以再濃D會更加好, 因為食到好’掛’, 羊唔夠羶, 唔夠入味, 湯又清, 結果就無咩味.但湯唔好講笑, 竟然食完半個鐘仲有味係個口徘徊!至於份量, 其實好少, 咁大食既我, 覺得唔夠飽…
但湯唔好講笑, 竟然食完半個鐘仲有味係個口徘徊!
至於份量, 其實好少, 咁大食既我, 覺得唔夠飽…
2013-10-10