2025-01-03
早前去咗中環Quiero M’as食咗一頓美味嘅西班牙菜餐廳非常有格調 落地玻璃望到半山至山頂餐廳仲有天台位 著哂燈飾好靚架!喺呢種環境 一邊嘆美食飲紅酒好有feel🩷活係需要一點情趣上個週末晚上我哋去到中環Quiero M’as環境非常有格調 一大片落地玻璃望到半山至山頂一邊吃著美食、飲杯紅酒🍷再欣賞香港嘅美景感覺開心又浪漫(餐廳仲有天台位架!由於當日落雨就留在室內食)🔸French Oysters($288)Fin de claire 鮮味十足肥度適中,肉質有彈性、爽口,帶有榛果香味及甜味。🔸Iberico Paletilla 36month 30g($238)味道甘香油潤、香氣非常濃郁,具有堅果香氣、每次嚟都必食!🔸Iberico Pluma肉質鮮嫩juicy、口感嫩滑,配合秒製燒汁,好yummy!🔸Garlic Prawns4隻大蝦非常爽甜,蒜香突出+濃郁蝦膏作調味,滋味十足!🔸Truffle Ricotta Ravioli超級好食!醬汁有松露味香濃、質地creamy,意大利雲吞皮口感做得好好,十及推介!🔸Villa Chiopris Merlot 酒香馥郁、葡萄香,配松露意粉
早前去咗中環Quiero M’as
食咗一頓美味嘅西班牙菜
餐廳非常有格調
落地玻璃望到半山至山頂
餐廳仲有天台位 著哂燈飾好靚架!
喺呢種環境 一邊嘆美食飲紅酒
好有feel🩷活係需要一點情趣
上個週末晚上
我哋去到中環Quiero M’as
環境非常有格調
一大片落地玻璃望到半山至山頂
一邊吃著美食、飲杯紅酒🍷
再欣賞香港嘅美景
感覺開心又浪漫
(餐廳仲有天台位架!由於當日落雨就留在室內食)
🔸French Oysters($288)
味道甘香油潤、香氣非常濃郁,具有堅果香氣、每次嚟都必食!
🔸Iberico Pluma
肉質鮮嫩juicy、口感嫩滑,配合秒製燒汁,好yummy!
🔸Garlic Prawns
4隻大蝦非常爽甜,蒜香突出+濃郁蝦膏作調味,滋味十足!
🔸Truffle Ricotta Ravioli
🔸Villa Chiopris Merlot
酒香馥郁、葡萄香,配松露意粉、肉類都好適合。