餐廳: Cuisine Culture
資訊:

2025-01-19 0 瀏覽
唔係喺中環返工嘅朋友介紹到,完全唔知道原來呢一棟大廈上面係可以食嘢嘅。無花果合桃沙律($138): 出乎意料地好食,請因為所有菜幾多號新鮮,無花果新鮮切出嚟略帶甜味,可以帶出沙律菜嘅鮮甜。合桃亦都好大粒,而且所有沙律菜都係好脆,加上少少蜜糖,同埋蕃茄,好好嘅一道前菜。焗法式地道古也芝士洋蔥湯($88): 自己唔係一個好好洋蔥嘅人,所有洋蔥盡量都可免則免,但係呢一個湯將洋蔥完全係煲到淋晒,如果冇牙嘅都可以食到,所有精華都喺個湯度。好鮮甜,而且湯唔係出邊溝水好稀個一隻。而且湯入邊亦都有芝士,兩者配搭對於我嚟講好新奇,但係原來亦都係好襯嘅。值得一試。香草燒黑毛豬鞍配焗薯($268): 呢個又係出色之作,本身好容易切開,而且完全冇筋,唔會韌,而且就算唔點任何醬汁自己本身嘅調味都好夠味。識落唔會有豬蘇媚。而且焗薯亦都做得好好,唔止係用簡單嘅牛油去煎,好香,而且好綿滑。香蒜牛肝菌意粉($158): 呢個完全顛覆咗我以前對呢一道菜嘅睇法。係朋友介紹嘅。以前食呢啲所謂牛肝菌,最多都係比幾粒蘑菇,但係呢一個真係用上牛肝菌,上菜嘅時候已經聞到一浸菇嘅香味,再食上口嘅時候有牛肝菌嘅綿綿口感,加上其他菇類嘅爽

香蒜牛肝菌意粉($158): 呢個完全顛覆咗我以前對呢一道菜嘅睇法。係朋友介紹嘅。以前食呢啲所謂牛肝菌,最多都係比幾粒蘑菇,但係呢一個真係用上牛肝菌,上菜嘅時候已經聞到一浸菇嘅香味,再食上口嘅時候有牛肝菌嘅綿綿口感,加上其他菇類嘅爽口感,而且意粉本身亦炒得好好,呢個配搭感覺好高級。

酥皮蘋果批配雪糕($88): 即叫即整就基本,好酥脆,而且配上雲呢拿雪糕都係一個好嘅配搭。

總結:感覺上呢一啲盧西餐廳已經買少見少,而且真係有質素有做得長嘅好難得,會依照客人用餐嘅速度去上菜,而且做嘢好有效率。本身亦都見到原來佢哋有午餐外賣,都好相宜,絕對值得一試。