2016-05-18 1089 瀏覽
入得黎緊係食羊肉米線啦碗米線攞過黎嘅時間, 係羊味撲面嘅感覺, 羶味十足好奇之下問阿姐上枱前滴左D咩落去碗野到(如果係"一滴香"咪斃), 原來果D係羊油, 會令到成碗米線更加羊.第一口飲左啖湯先, 果然好濃烈嘅羊味. 再食下D米, 發現原來D羊油除左香之外,仲可以令到D米線更加滑! , 羊肉厚薄適中(因為叫左淨瘦關係,所以完全唔肥),加左1蚊配酸菜(另上), 因為阿姐話初時可以試真個羊味, 之後食食下覺得太寡, 可以加返D酸菜會變成另一番酸辣風味, 就咁不經不覺D米線好快冇晒, 連D湯都飲左好多羊骨湯底, 手切羊肉, 再加上果幾滴精髓所在嘅羊油, 真係好難喺香港其他地方搵到(分店除外)
入得黎緊係食羊肉米線啦

碗米線攞過黎嘅時間, 係羊味撲面嘅感覺, 羶味十足

第一口飲左啖湯先, 果然好濃烈嘅羊味
, 羊肉厚薄適中(因為叫左淨瘦關係,所以完全唔肥),

淨瘦羊細米綫
題外話/補充資料: 每日返工經過都見到D阿姐起勢咁切羊,場面幾特別 近日貼晒紙話6月13日會搬去官塘工業中心, 要食就要行遠少少lu
2016-05-16
5 分鐘 (堂食)
淨瘦羊細米綫
  • 羊肉米綫