餐廳: 集眾菜館
資訊:

2021-07-20 942 瀏覽
約咗朋友三人booked咗枱去食晚飯,我自己先到,去到門口有一個十一二歲細路女坐reception,佢叫我入去搵格仔衫老闆娘,我就入去搵佢,老闆娘指咗張四人枱叫我坐。無耐第二個朋友到咗,第三個朋友未到,我哋就落柯打叫咗三個餸先食,等餸期間,個老闆娘埋嚟話我哋未人齊,本來唔俾入,又話舖租好貴,唔齊人回唔到本,我同佢講我叫咗餸食住等,本來心裡好不爽,見佢大緊肚,費事gut佢。我哋坐近出菜窗口,聽咗佢幾次催廚房快啲上菜俾我哋,想我哋快啲走。最癲係佢每次經過我張枱,都重覆話我哋唔齊人影響佢做生意,總共講咗四次。我哋終於忍唔住爆佢,問佢講夠未?首先,出面冇人等枱,我哋食住等朋友半個鐘好過份?有幾枱坐咗好耐齋吹水飲啤酒又冇問題,點解要針對我哋?我哋鬧完佢就收咗皮。我哋叫咗小炒王、蒸勝瓜、醬爆蝦球、蒸水蛋,當時咩mood都冇晒,成餐飯味道如何都冇咩感覺。臨走時去廁所,見到隻有頸繩嘅貓貓綁喺堆污糟碗碟附近,個樣楚楚可憐,唔知咩原因要綁住佢,但感覺佢哋唔係咁善待隻貓。之前聽朋友介紹話小菜好食,今次係第一次幫襯,都係最後一次幫襯。服務差仲嬲過嘢難食!

10 分鐘 (堂食)