我地4個人book左星期日晚,已經全場full晒🫨所以建議大家一定要book位招牌椰子雞煲半隻|$178一定要黎試佢嘅招牌椰子雞煲🥥🐔‼️老闆教我地湯底一滾起一定要飲啖湯先😆湯底超清甜‼️餐廳標榜住不加味精,不加糖‼️就算之後加湯底都只會淨係加椰子雞湯🐔🥥‼️雞🐔食落好嫩滑🤤雞皮係直頭係爽添‼️香港好少食到咁高質嘅雞🐔黃金炸魚皮|$58外層包住一層鹹蛋黃,食落超香脆,一路食唔停口手切Prime牛頸脊|$188牛肉好新鮮嫩滑,一啲都唔鞋,色澤均勻,份量都大份手切安格斯肥牛|$138(小)超推薦‼️切到有少少厚度,食落有口感,牛味好濃‼️油花分佈均勻好欣賞老闆會每日大約下午3:30到會whatsapp客人當日有咩新鮮靚海鮮🦐🦞🦑之後佢地就會去四出周圍去買返黎,確保客人食到最新鮮嘅海鮮‼️是日新鮮海鮮-米埔野生海蝦 ($88時價)老闆去米埔親自買返黎🦐😆真係超爽彈夠晒新鮮是日新鮮海鮮-越南虎皮蜆 ($88時價)第一次食呢隻蜆,好大隻,非常鮮甜,冇沙‼️是日新鮮海鮮-越南大裝竹蟶子 ($128時價)老闆推薦‼️真係超鮮甜‼️啲海鮮唔洗點醬,食佢地嘅鮮甜‼️原汁原味另外仲叫左鮮蝦滑|$88 |好多蝦,好爽川辣牛丸|$4
我地4個人book左星期日晚,已經全場full晒🫨
所以建議大家一定要book位

招牌椰子雞煲半隻|$178

湯底超清甜‼️餐廳標榜住不加味精,不加糖‼️
就算之後加湯底都只會淨係加椰子雞湯🐔🥥‼️
雞🐔食落好嫩滑🤤雞皮係直頭係爽添‼️
香港好少食到咁高質嘅雞🐔

黃金炸魚皮|$58

外層包住一層鹹蛋黃,食落超香脆,一路食唔停口

手切Prime牛頸脊|$188
牛肉好新鮮嫩滑,一啲都唔鞋,色澤均勻,份量都大份

手切安格斯肥牛|$138(小)

是日新鮮海鮮-米埔野生海蝦 ($88時價)

老闆去米埔親自買返黎🦐😆真係超爽彈夠晒新鮮

是日新鮮海鮮-越南虎皮蜆 ($88時價)
第一次食呢隻蜆,好大隻,非常鮮甜,冇沙‼️

是日新鮮海鮮-越南大裝竹蟶子 ($128時價)

另外仲叫左

鮮蝦滑|$88 |好多蝦,好爽

川辣牛丸|$48|咬開有啲辣椒碎,辣味慢慢滲出黎,仲有啲肉汁添

爆茜手打墨魚丸|$108|爽口彈牙,好多茜😂

台式豆腐紙|$28|第一次見,老闆話喺台南搵返黎,仲示範俾我地睇點樣快速捲起佢😂食落好香豆味

響玲卷|$38|即炸好脆,勁香豆味
順帶一提,呢到有酒牌有酒🍺🍻賣架
當晚去到有成班客人訂晒枱,氣氛超好😂仲一齊唱歌添👯‍♀️👯‍♂️🎤
真係啱晒一大班黎一齊gathering

總結:雖然鋪頭唔大,但睇得出老闆好有❤️去經營呢間火鍋店,從佢每日搜羅新鮮海鮮俾客人,同埋佢同員工對客嘅親切感🤩,服務真係一流

我地叫左咁多靚海鮮靚牛同其他野人均都係$3××,出面食個限時放題都唔止呢個價😂
  • 滋潤椰子雞煲
  • 美國安格斯雪花牛肉