2021-11-02
D2 Place一向都多野食,今次想同朋友食餐好嘅就揀左呢間喺地鋪嘅西班牙餐廳,佢嘅選擇超多,最後我地前菜,主菜樣樣都叫啲黎試下脆炸鱈魚球配蜜糖泡沫平時鱈魚扒食得多,第一次食炸嘅鱈魚球,估唔到香脆得嚟又保留到雪唔嘅鮮甜味,配埋蜜糖食好夾傳統烤焗多士配西班牙小番茄,香蒜,初榨橄欖油傳統嘅西班牙多士係首先要塗上香蒜,再塗埋番茄仔,最後淋上橄欖油去食。侍應見我哋第一次食好細心咁介紹食法之後仲幫我哋整埋,多士焗完好香脆,食落有蒜香味仲有蕃茄嘅鮮甜西班牙牛肚西班牙牛肚係用鷹嘴豆同埋西班牙火腿去滷,牛肚炆到好淋而且仲有火腿嘅鹹香味,配埋多士食好正招牌西班牙黑毛豬海鮮飯食西班牙菜一定會嗌海鮮飯,呢個海鮮飯仲有黑毛豬。個飯收汁收得好好,吸收咗黑瞞豬嘅玉未仲有海鮮嘅鮮甜味香烤黑毛豬雜錦拼盤配田園蔬菜(豬肩肉,豬脊肉,豬頸肉)呢個黑毛豬雜錦拼盤係大推,佢冇一隻肉都充滿咗黑毛豬香濃嘅肉味,烤得啱啱好,保留左肉嘅油脂同肉汁,連底下嘅蔬菜都好鮮甜White & red sangria 我哋點左white同red嘅Sangria去試下,兩杯嘅水果同酒嘅配搭得宜,自己就鐘意red多啲本身想叫埋甜品食,但係已經太飽唯
脆炸鱈魚球配蜜糖泡沫
傳統烤焗多士配西班牙小番茄,香蒜,初榨橄欖油
西班牙牛肚
招牌西班牙黑毛豬海鮮飯
香烤黑毛豬雜錦拼盤配田園蔬菜(豬肩肉,豬脊肉,豬頸肉)
White & red sangria
本身想叫埋甜品食,但係已經太飽唯有下次再試啦