2023-09-16 677 瀏覽
🚩鄰居作為一個漢堡包狙擊手,全港九新界嘅burger我都唔會放過🤤🤤今次同男朋友嚟咗位於荃灣千色匯後面嘅burger小店,地理位置相當方便,地鐵站過天橋行多一陣就到✨✨餐廳冇好華麗嘅裝修,但開放式廚房就已經企咗三個年青人,feel到佢哋對Burger嘅執着🍔〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈雙層牛肉芝士漢堡 $72相當有份量嘅漢堡,漢堡扒用料好實在係我食過牛肉味偏香濃嘅一款🐂牛肉簡直發放緊前所未有嘅光芒🤭🤭漢堡包唔乾係好食嘅基本,不過有汁得黎都要恰到好處呢個漢堡就係做到我想要嘅感覺🥹有汁得來又唔會令到包變得軟腍腍,食完成張紙都係汁🌈鄰居漢堡 $66雖則係單層漢堡,但配料相當豐富煙肉增加焦香嘅口感,菠蘿帶嚟香甜多汁嘅感覺不得不讚嘅係佢嘅配料容量恰到好處‼️好多時漢堡包入面有洋蔥我哋都唔會食得出,但依度食得出有洋蔥嘅感覺但又唔會覺得好辛辣🧅🧅唔知佢哋係咪偷偷研究過定係純粹咁岩得咁蹺,但作為食客就相當有驚喜💯💯🌈套餐+$36✨雙色薯條一次過享受番薯條同薯條嘅樂趣番薯條係好好食嘅嗰一種,中間有啲水潤嘅感覺同埋夠甜份量亦都十足,食到面臨生痱滋都未食完✨新鮮沙律菜雖然食burger嘅選擇已經好肥仔但如果你
🚩鄰居

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🌈雙層牛肉芝士漢堡 $72
相當有份量嘅漢堡,漢堡扒用料好實在
漢堡包唔乾係好食嘅基本,不過有汁得黎都要恰到好處

🌈鄰居漢堡 $66
雖則係單層漢堡,但配料相當豐富
煙肉增加焦香嘅口感,菠蘿帶嚟香甜多汁嘅感覺
不得不讚嘅係佢嘅配料容量恰到好處‼️

🌈套餐+$36

✨雙色薯條
一次過享受番薯條同薯條嘅樂趣
番薯條係好好食嘅嗰一種,中間有啲水潤嘅感覺同埋夠甜
份量亦都十足,食到面臨生痱滋都未食完

✨新鮮沙律菜
雖然食burger嘅選擇已經好肥仔
但如果你想喺肥仔選擇裏面搵返少少贖罪嘅感覺,可以唔要薯條食沙律菜🥗
沙律菜夠晒新鮮用嘅係油醋,中和返油膩嘅感覺

✨鄰居特飲
百香果汁加夠氣梳打,夠酸夠醒神

✨凍朱古力
味道夠香濃,唔會飲到水嘅感覺

🌈鄰居拼盤 $70
心大心細嘅依邊~

魚手指炸得啱啱好,keep到魚肉水嫩嘅質感
芝士炸得夠透,影完一大輪相都有拉絲嘅效果
2023-09-13
  • 鄰居漢堡