2024-10-02 652 瀏覽
大鄉里出城😆 第一次喺啟德站出發過嚟新蒲崗,由Airside天橋行幾分鐘就直達Mikiki,好方便!! 心血來潮想食潮州菜,潮盛館晚市孖寶套餐由$178到$218,有魚有肉有菜,包絲苗白飯同飲品,價錢相當抵食。但今日想試多啲新嘢,就揀返單點😝 潮盛特色醉乳鴿賣相精緻,加埋乾冰效果更打卡。酒味唔會過分濃郁,乳鴿肉質夠滑,連皮食風味更佳。小食雙拼鴨舌墨魚醬汁較輕盈,主要食飯本身嘅原汁原味,我自己就比較鍾意重口味dd。鴨舌同墨魚係涼拌形式,鴨舌隱約有酒香,墨魚爽滑有口感。椒鹽鮮魷重口味之選,同平時食開嘅口感唔同,好似着咗層衫咁,裡面包住舊鮮魷🤔 椒鹽味十足。脆炸牛奶卷 好食😋 必須趁熱食😋 外層香脆,好似奶凍般既熱牛奶餡料😋 食咗三條都完全唔覺得膩。

潮盛特色醉乳鴿

小食雙拼鴨舌墨魚