2025-01-27 100 瀏覽
路過尖沙咀見到「九五至尊」個名夠霸氣,而且而家follow ig免湯底,即刻拉埋朋友入去試吓晚市火鍋!裝修確係靚,枱面用左雲石,用左好多紅色燈光營造到好高級嘅效果湯底可以揀鴛鴦鍋,今次食左古法沙嗲同蕃茄湯底。打邊爐最緊要係湯底同食材新鮮度,呢到兩樣都做到!湯底勁濃郁仲有少少稠勁入味,特別係蕃茄湯真係有蕃茄同薯仔係入面。野食方面叫左豬腩肉同牛舌片,油脂分佈均勻,肉質鬆化值得encore,而且價錢好貼地桶蠔同鯇魚片呢啲海鮮類好新鮮,一啲雪味同腥味都冇蝦滑腐皮卷係呢到特色,其他地方都見唔到,中間落足蝦肉同真係打到起膠,腐皮仲要預先煎過食落好香口另外一提係入座可以任食麻辣鴨血同蜂巢豆腐,唔知呢個係限時優惠定係以後都會有比較驚喜既係呢度竟然仲有cocktail可以飲,天氣咁凍叫返杯熱紅酒,上面仲有成條肉桂勁有心機,飲落唔會好澀,好快上頭Signature cocktail,雖然飲唔出佢成份,但酸酸甜甜唔會好重酒精味,好易入口幾好味自助醬料區有齊蒜蓉芫茜炸蒜,不過以佢既湯底裝左我都無點過夜晚入座暫時都唔需要等位,不過我臨走嘅時候都見到好多人入嚟,想試嘅預約咗先一定無問題

桶蠔同鯇魚片呢啲海鮮類好新鮮,一啲雪味同腥味都冇

自助醬料區有齊蒜蓉芫茜炸蒜,不過以佢既湯底裝左我都無點過