2024-10-31 1115 瀏覽
位於尖沙咀華寶大廈嘅九五至尊狗毛火鍋店,環境幾舒服,好多款煲底選擇🥘就嚟入冬所以最後揀左羊腩煲暖一暖身,食物質素不錯,食到好飽🤪✨時令羊腩煲 $368羊腩煲湯底好濃郁,羊腩半肥半瘦幾均勻🤓完全冇騷味,仲有馬蹄、東菇、枝竹、蔥,好惹味,配埋生菜吸收湯底精華,蘸少少腐乳醬,超滿足😋✨牛肩胛肉(中) $188牛肩胛肉肉質軟嫩,油脂較少,牛味較重👍🏻帶牛肉香之餘帶少許嚼勁唔會過韌,幾好食😼✨燒雞肉串$18、燒豬肉串 $18 燒雞肉串同豬肉串燒得香脆,表皮略帶焦香,雞肉一啲都唔孩口,但豬肉嘅味道會比較出,個人鐘意豬多d🤣✨炸魚皮半份 $20,唐生菜 $38炸魚皮酥脆爽口,唔會過油,保留魚皮嘅鮮味,浸湯食會再好味d。唐生菜清甜爽脆,配湯一流😁✨蝦膠腐皮卷 $886件大大舊,蝦膠幾彈牙,腐皮脆香,入面仲有生菜,爽口得嚟幾夾😎✨龍眼蜜(凍)壺 $68龍眼蜜帶有天然嘅果甜味又唔膩口,凍飲有冰爽感覺,清涼解渴之餘又滋潤🤤

✨時令羊腩煲 $368

✨牛肩胛肉(中) $188

✨燒雞肉串$18、燒豬肉串 $18

✨炸魚皮半份 $20,唐生菜 $38

✨蝦膠腐皮卷 $88

✨龍眼蜜(凍)壺 $68
2024-10-29
2024-10-21 1773 瀏覽
九五至尊火鍋狗毛📍尖沙咀寶勒巷26-36號華竇大廈LG 樓全層火鍋店做緊七款火鍋湯底半價,只要like 社交平台同share個post就可以了,我當然即刻做,仲有有麻辣鴨血蜂巢豆腐任食真係超級抵食,性價比極高湯底花膠螺頭老雞鍋$368( like 左社交平台, 半價)螺頭切粒,爽口彈牙又鮮甜,湯底程鮮黃色,一望就知很濃郁,半隻雞份量都好多,職員之後會將雞肉起肉,令食客食得方便本地手切肥牛$268牛肉顏色呈現紅色,一睇就知好新鮮,脂肪同牛肉嘅比例平均,容易入口,牛肉味又香濃,揀咗中嘅份量都非常多珊瑚蚌$58珊瑚蚌的肉質鮮嫩口感滑潤且富有彈性,咬下去時彈牙,珊瑚蚌的味道清新、鮮美,入口爽口鮮甜,口感一流脆脘腩$48脆肉鯇肉質鮮嫩,口感滑順,肉質緊實而富有彈性,讓人咀嚼時感受到特有的口感,外層的脆皮帶來酥脆的口感,與魚肉一齊食, 更美味脆鯇片$38每片都是厚切,口感爽脆一流冬瓜片$20粟米$20冬瓜片煮得很腍,冬瓜也可以降降火,冬瓜和粟米可以消滯,粟米也很甜,很新鮮美國筒蠔$198桶蠔的肉質柔嫩,很大隻非常肥美,蠔肉帶有海洋的鮮味,有一種奶油般的口感,讓人在咀嚼時感到滑順。除了鹹味,還會帶有
九五至尊火鍋狗毛
📍尖沙咀寶勒巷26-36號華竇大廈LG 樓全層

本地手切肥牛$268

珊瑚蚌$58

脆脘腩$48

脆鯇片$38
每片都是厚切,口感爽脆一流

冬瓜片$20粟米$20

美國筒蠔$198
桶蠔的肉質柔嫩,很大隻非常肥美,蠔肉帶有海洋的鮮味,有一種奶油般的口感,讓人在咀嚼時感到滑順。除了鹹味,還會帶有輕微的甜味,桶蠔中帶有礦物質的味道

蜂巢豆腐(免費)
蜂巢豆腐用來打邊爐一流,吸收了湯底的精華,非常好食

手打檸檬茶$48
入口很清新的檸檬味,冰凍的茶很解渴,透心涼
  • 脆肉鯇
2024-09-19 3136 瀏覽
中秋節翌日同友人想食火鍋,見到呢間火鍋裝修幾華麗,而且空間感十足,於是入嚟試吓記得係社交平台 like+share就會送指定湯底!點左個鴛鴦鍋 蕃茄薯仔濃湯鍋 拼 胡椒豬肚湯鍋蕃茄味道濃郁,薯仔冧甜~胡椒豬肚十分足料!豬骨髓好巨型好吸引,豬肚份量十足,配上胡椒粒更加惹味!而餐廳講明鴨血&蜂巢豆腐都係隨便添加!鴨血熱食,可以立刻享用蜂巢豆腐可以吸收晒蕃茄湯底的精華!強烈推薦👍👍👍鮮魷新鮮即切魷魚🦑爽口彈牙桂花蚌店員講明淥40秒,就可以即刻享用,所以咬落去超爽脆~手打墨魚滑新鮮彈牙,經理仲好貼心,幫我哋逐粒放落去煮,確保每粒墨魚滑都有粒粒蟹籽,咬落去時有𡁻口!蝦膠腐皮卷Total有6大塊,師傅係廚房輕輕煎過,再俾客人煮返1分鐘便可食用!外層有腐皮,包住彈牙蝦滑,內裡有生菜,食落去可以中和一下飽膩感~冰菜除左打邊爐煮熟之外,店員講明仲可以生食,而且非常爽脆。師傅每朝返貨,都會試一試先,確保無任何變壞/有酸味,對食材有一份執著&要求!燒雞全翼串雞全翼啖啖肉,放左孜然粉,食落去非常惹味!手切本地牛 (中)份量十足,每一片牛肉都幾厚切,而且肉汁鮮嫩,非常juicy!龍眼蜜(凍) 壼夏天飲返杯冰涼龍

記得係社交平台 like+share就會送指定湯底!

點左個鴛鴦鍋
蕃茄薯仔濃湯鍋 胡椒豬肚湯鍋
蕃茄味道濃郁,薯仔冧甜~
胡椒豬肚十分足料!
豬骨髓好巨型好吸引,豬肚份量十足,配上胡椒粒更加惹味!

而餐廳講明鴨血&蜂巢豆腐都係隨便添加!
鴨血熱食,可以立刻享用
蜂巢豆腐可以吸收晒蕃茄湯底的精華!
強烈推薦👍👍👍

鮮魷
新鮮即切魷魚🦑爽口彈牙

桂花蚌
店員講明淥40秒,就可以即刻享用,所以咬落去超爽脆~

手打墨魚滑

蝦膠腐皮卷

冰菜
除左打邊爐煮熟之外,店員講明仲可以生食,而且非常爽脆。

燒雞全翼串
雞全翼啖啖肉,放左孜然粉,食落去非常惹味!

手切本地牛 (中)

龍眼蜜(凍) 壼

夏天飲返杯冰涼龍眼蜜,既清甜又解渴!
為這頓飯畫上完美句號!
2024-09-18
2024-08-30 3845 瀏覽
今晚跟朋友慶生~當然揀左間靚靚既餐廳啦~呢間九五至尊狗毛火鍋店,聽到個名已經夠霸氣,餐廳既裝修同環境都好有氣派~其實呢間係一間高質既唱K火鍋店~有房間可訂,仲可以唱k,下次約多d朋友黎就可以訂一間房了。除了有唱K外,呢間火鍋店仲有泰菜食~相當特別。我們被安排到卡座內用餐、環境相當之靚同有空間感,聽著熟悉的K歌,一邊聊天,一邊打邊爐,相當開心。而且follow餐廳的社交平台仲有免費指定湯底送,仲可以揀雙口味,超正呀,我們揀了胡椒豬肚湯鍋及蕃茄薯仔湯鍋。這裡的火鍋湯底十分足料,超濃郁及入味,用黎打邊爐,會令食材更入味,超正呀。胡椒豬肚湯鍋超多餸呀,有好多好多的豬肚、酸菜、豬骨等,超豐盛呀,而且胡椒味濃,相當惹味。另一鍋蕃茄薯仔湯都超足料,清楚看到滿滿的蕃茄跟薯仔湯料。未講食材,我們先去混醬~吃火鍋,混醬是十分重要,這裡有超多唔同口味的醬料、醬油任意添加~相當吸引呀。飲品方面,點了一杯手打檸檬茶~酸酸甜甜相當開胃~另一杯龍眼蜜,甜甜的,又多龍眼肉、相當滋潤。食材方面、餐廳提供超多唔同選擇,肉類、丸類、餃類、海鮮類、菜類等等都應有盡有,我們都點了好多款不同食材。而且我最欣賞這裡的食材可以點選半

另一鍋蕃茄薯仔湯都超足料,清楚看到滿滿的蕃茄跟薯仔湯料。

食材方面、餐廳提供超多唔同選擇,肉類、丸類、餃類、海鮮類、菜類等等都應有盡有,我們都點了好多款不同食材。而且我最欣賞這裡的食材可以點選半份或全份,這樣人少少都可以每款食材都點半份,份量又唔會太多,又可以試到更多唔同款式,非常好。

我最欣賞這餐廳的蒙古羊肉片,放入鍋中不用一會兒便吃得了,相當好味,羊肉啖啖肉好好味~
珊瑚蚌和桂花蚌都相當爽口彈牙,十分鮮甜,非常喜歡,而且半份的份量其實都相當豐盛,正。

花枝丸~爽口彈牙,好好味
自家製鮮蝦雲吞~皮薄餡靚,蝦肉爽口,超好味。
食材跟湯底都超級出色,而且環境極好,又有氣氛~正。
2024-08-27
2024-07-12 5405 瀏覽
尖沙咀高質泰菜x火鍋🫶🏻-一直都好想試狗毛嘅邊爐,今日終於得閒去試吓😙-🥘湯底 ($148, follow 社交平台免費)我哋揀咗麻辣拼蕃茄湯,麻辣湯底嘅麻香好足,蕃茄湯就夠濃同鮮甜,尤其係配海鮮真係一流🥰🥩手切本地牛 (中 $268)份量比想像中多,大大盤牛肉兩個人食真係好夠🤣肉嘅紋路好靚,油脂分布平均,厚薄適中,牛味夠濃,不過可以再滑啲就更好🤩🐚蟶子皇 ($48)夠肥美夠大隻,食落幾彈牙幾鮮,美中不足嘅係有少少沙🫢🧆刀貝蜆 ($68)粒粒都好鮮甜好飽滿,而且冇沙,超級推薦配蕃茄湯底一齊食😚🥙手打四寶丸 ($108)每粒都好足料好彈牙,墨魚丸好有口感,豬肉同牛肉丸肉味好濃,好值得一試!-🥗其他配菜另外我哋都嗌咗鮮蝦雲吞、蜂巢豆腐同窩筍,雲吞皮薄餡靚,豆腐夠晒入味,窩筍都份量好足好新鮮😍🐂泰式燒牛肉 ($118)除咗打邊爐呢度都有泰菜,所以我哋都叫咗嚟試吓😍熟度啱啱好,咬落幾多肉汁,辣汁都好惹味,同燒牛肉好夾,好開胃,下次可以專程試吓其他泰菜!🥙自助醬料吧有好多唔同嘅配料,而且有佢哋嘅自家豉油,食落好鮮又唔會太鹹😋另外都可以自己裝檸檬水,啱晒打邊爐解膩🫶🏻🍬甜品我哋揀咗桃膠同椰汁糕,桃
尖沙咀高質泰菜x火鍋🫶🏻
一直都好想試狗毛嘅邊爐,今日終於得閒去試吓😙
🥘湯底 ($148, follow 社交平台免費)

🥩手切本地牛 (中 $268)
份量比想像中多,大大盤牛肉兩個人食真係好夠🤣

🐚蟶子皇 ($48)
夠肥美夠大隻,食落幾彈牙幾鮮,美中不足嘅係有少少沙🫢

🧆刀貝蜆 ($68)
粒粒都好鮮甜好飽滿,而且冇沙,超級推薦配蕃茄湯底一齊食😚

🥙手打四寶丸 ($108)
🥗其他配菜

🐂泰式燒牛肉 ($118)
除咗打邊爐呢度都有泰菜,所以我哋都叫咗嚟試吓😍

🥙自助醬料吧

🍬甜品
我哋揀咗桃膠同椰汁糕,桃膠好足料,仲有紅棗雪耳等等,好養生~
椰汁糕嘅椰味香濃,甜度適中,食落幾滿足🤓

餐廳地方好大,裝修有格調,仲可以包房唱k,食物方面選擇好多,除咗邊爐仲有泰菜,質素都唔錯😙
味道 8/10
服務 7.5/10
環境 8.5/10
回頭率8/10
總評 8/10😋🤍
人均消費 $414💰
📍 九五至尊火鍋狗毛
尖沙咀寶勒巷26-36號華寶大廈LG樓

#米打邊爐 #米食尖沙咀 #米食泰國菜 #米飲嘢 #美食 #hkfood #hkfoodie #hkig #hkeat #hkgirl #hklifestyle #foodiegram #hkrestaurant #香港美食 #香港餐廳 #食評 #thefoodieinitiative #internationalfoodiesunite #foodadmirersoftheworld #globaleats #internattionalcuisinefamily #foodsharinggroup #香港 #香港餐廳
5天前 0 瀏覽
現在卡拉OK買少見少,想唱歌又想食好嘢點算好?去尖沙咀「九五至尊」就最好,可以一邊唱歌或睇波,一邊吃火鍋。還有各大小的獨立房間,一大班朋友攪生日派對也不錯。胡椒豬肚湯鍋,原價$168,但只要follow「九五至尊」的社交平台 ,就免費贈送,有幾款湯底可供選擇,還有冰豆腐和鴨血任叫任食。湯底好足料,先飲湯暖暖胃,後火鍋。手切本地牛 $268大大碟又新鮮,口感有咬口又有牛味。珊瑚蚌(半份) $58喜歡珊瑚蚌當然喜歡牠的爽口,最開心係可以叫半份,那樣就可以吃多幾款食物。手打墨魚丸 $58鮮味之餘,超級彈牙。蒙古羊肉片(半份) $58火鍋總不能只吃一款肉類,所以叫多半份羊,看看肉的顏色就知新鮮。脆鯇片(半份)$38花枝片(半份)$48萵筍片(半份)$20鮮竹筍(半份)$20什菌拼盤 $88火鍋料種類頗多,忍不住都要多叫幾款。凍洛神花茶(壺) $68酸酸甜甜,解油膩又消滯,食火鍋飲佢,正👍🏻桂花烏龍茶(熱)(壺) $48陣陣桂花香。唔同時段唔同優惠,總有一個啱大家。
手切本地牛 $268
大大碟又新鮮,口感有咬口又有牛味。
珊瑚蚌(半份) $58
手打墨魚丸 $58
鮮味之餘,超級彈牙。
蒙古羊肉片(半份) $58
脆鯇片(半份)$38
花枝片(半份)$48
萵筍片(半份)$20
鮮竹筍(半份)$20
什菌拼盤 $88
火鍋料種類頗多,忍不住都要多叫幾款。
凍洛神花茶(壺) $68
酸酸甜甜,解油膩又消滯,食火鍋飲佢,正👍🏻
桂花烏龍茶(熱)(壺) $48
陣陣桂花香。
唔同時段唔同優惠,總有一個啱大家。
2024-11-06 363 瀏覽
今日黎到尖沙咀呢間門店好豪既火鍋店,見佢而家做金活動好抵,即刻入去試下!環境裝修好high class feel,坐得好舒服。而家follow 社交平台仲可以免火鍋湯底費、10點前仲有8折添,最最緊要係原來本身啲食材都唔會吊高黎賣,係咁高級既地方用平民價就食到好西,抵到爛!今日叫左鴛鴦火鍋湯底:胡椒豬肚湯、古法沙嗲。胡椒味好出好香濃,豬肚亦好多,仲有大大舊豬骨係到煲緊勁足料;沙嗲亦好夠咸,有少少花紅味,極之出色!麻煩鴨血同蜂巢豆腐係無限任食,等緊上菜既時候可以食住等,豆腐就索晒湯汁勁好味!其實野食都又平又大份,而且都好新鮮無雪味,半份雞都只係$28,都唔知邊到搵!其次係覺得最特別既係蝦滑腐皮卷,腐皮本身香煎過,入面包左生菜同蝦滑,放入火鍋滾一滾就食得,好有特色又好食,真係必試!
2024-11-05 309 瀏覽
今日同朋友嚟到呢一間尖沙咀打邊爐,佢有好多唔同嘅優惠包括湯底如果喺社交平台發送貼文嘅話,就可以有免費一個雙拼嘅鍋底,呢個真係非常優惠,我揀咗麻辣湯同埋蕃茄薯仔,蕃茄薯仔真材實料絕對係餐廳自家製唔係用普通溝出嚟嗰啲味精,非常香濃,我哋都先飲咗湯再打邊爐,而家都好少餐廳會免費送鍋底我哋都真係喜出望外,另外豆腐同埋鴨血都係任食,10點前如果叫啤酒嘅話仲有買一送一,$88,仲平過喺出邊happy hour! 💡本地手切牛肉,呢個真係非常值得嘅,因為佢嘅牛肉色澤同埋賣相方便都非常靚仔,佢有少少乾冰效果,我同朋友都忍唔住即刻攞電話出嚟,牛肉嘅味道非常好食,而且口感極佳!睇得出餐廳係用高級嘅材料,而且佢嘅份量都唔少,我哋轉左一個中size 都非常大份!💡炸響鈴,餐廳係自家製即刻叫即刻炸,嚟到嘅時候仲係熱辣辣再加埋本身蕃茄薯仔香甜嘅湯底,成個味道非常好食,我本身都非常鍾意食響鈴,所以我同朋友都覺得唔差!💡炸午餐肉,打邊爐點少得午餐肉,呢一個亦都係即刻叫即刻整,可以放湯食有得即刻當小食亦都可以!非常香脆!正!💡牛舌,我哋叫咗一個細嘅份量,但係嚟到都有好多片。味道嚟講我哋都覺得合格以上,啱晒鍾意食牛舌嘅朋

💡牛舌,我哋叫咗一個細嘅份量,但係嚟到都有好多片。味道嚟講我哋都覺得合格以上,啱晒鍾意食牛舌嘅朋友,再放入麻辣湯,簡直係另一個口感!正!

💡生啤!呢度嘅啤酒非常抵飲,而且係日本嘅牌子,打邊爐加埋啤酒,簡直係絕配!啤酒充滿小麥嘅香味,鍾意呢一個牌子嘅朋友絕對不能夠錯過!兩杯$88!仲要大大杯真係冇得輸!啱晒三五知己過嚟飲酒打邊爐傾偈!
2024-10-12 587 瀏覽
香港真係一年四季都可以打邊爐,尋晚就同朋友去左九五至尊火鍋食晚餐,見到門口寫住有幾款湯底免費,好開心揀左個胡椒豬肚湯底,平時喱個湯底係其他餐廳都幾貴架。睇睇餐牌價錢,見到選擇唔少,海鮮既價錢出奇咁抵,一於試下,我地試咗嘅配料有:**本地手切牛**:好鮮嫩,肥瘦均勻,牛味濃,一啲都唔柴。**桶蠔**:最surprise喱個桶蠔,198有成9隻,大大隻新鮮好厚肉。**桂花蚌**:爽口,$68就有半份,我用嚟打邊爐口感一流,卡路里好低。**蝦滑**:蝦味香濃,外面有少少蟹籽包圍唔會太過死實。整體嚟講今次打邊爐都覺得餐廳有嘅食材新鮮豐富,大件夾抵食, 會特別推介食多啲海鮮。

**本地手切牛**:
好鮮嫩,肥瘦均勻,牛味濃,一啲都唔柴。

**桶蠔**:

**桂花蚌**:
爽口,$68就有半份,我用嚟打邊爐口感一流,卡路里好低。

**蝦滑**:
蝦味香濃,外面有少少蟹籽包圍唔會太過死實。

2024-10-11 378 瀏覽
係狗毛第五間❗️望落咁高級😽咁識嘆得唔得㗎?凌晨口痕想搵啲野咬下🥹🥹好過份!竟然酒吧隔離就係打邊爐🤯真係唔過黎食都唔得拉 呢到閂6點今次叫咗個鴛鴦湯底 冬陰功x胡椒豬肚冬陰功係幾特別嘅 佢又唔會話太辣但係又起到戈味!胡椒豬肚湯 好在個湯唔係太大黑椒味 個桂花蚌真係好surprise好爽口❣️同埋竟然仲有泰式生蝦💕趁佢新鮮即刻食費事擺耐咗食完真係滿滿既罪惡感 真係好鬼正呀間嘢🥹個環境好舒服 如果一家大細嘅可以揀坐房 打邊爐之餘仲可以唱埋K 咁鬼抵玩 一定要嚟encore啦🤟🏼🤟🏼

係狗毛第五間❗️望落咁高級😽咁識嘆得唔得㗎?

今次叫咗個鴛鴦湯底 冬陰功x胡椒豬肚
冬陰功係幾特別嘅 佢又唔會話太辣但係又起到戈味!
胡椒豬肚湯 好在個湯唔係太大黑椒味

個桂花蚌真係好surprise好爽口❣️
同埋竟然仲有泰式生蝦💕趁佢新鮮即刻食費事擺耐咗

2024-10-04 458 瀏覽
如果你和我一樣喜歡麻辣火鍋,那麼這次的火鍋體驗絕對是不得了!麻辣火鍋的獨特風味,總是讓人回味無窮,鴛鴦鍋的設計滿足了不同口味的需求。在這裡,麻辣湯底的辛辣和香氣絕對是重點,豐富的香料和辣椒讓湯底充滿層次感,每一口都令人感到刺激和滿足。而另一邊的清湯則讓人可以隨時調整口味,適合想要稍微減輕辣味的人士。食材方面,無論是新鮮的肉類、鮮嫩的海鮮,還是各種新鮮的蔬菜,搭配著麻辣湯底,簡直就是一場味蕾的狂歡。特別是將牛肉或羊肉在麻辣湯中涮煮,瞬間吸收了湯底的精華,口感鮮美,讓人忍不住再來一片。

約朋友去食高級湯底火鍋🍲期待已久的花膠螺頭老雞鍋果然冇令我哋失望,強烈推薦🙌🏻雞湯非常濃郁,有好多塊花膠兩個人食,每人都食到4-5塊大癲🥹Follow 社交平台及repost story 湯底有半價😍非常抵食🙌🏻Sapporo buy 1 get 1 free🍻仲有麻辣鴨血蜂巢豆腐無限添加麻辣鴨血係即食,超級好味🤤一定要試!另外最鍾意食嘅火鍋配料有桂花蚌、竹笙、萵筍片全部非常好質👍🏻下次再黎食!
約朋友去食高級湯底火鍋🍲

期待已久的花膠螺頭老雞鍋

果然冇令我哋失望,強烈推薦🙌🏻
雞湯非常濃郁,有好多塊花膠
兩個人食,每人都食到4-5塊
大癲🥹

非常抵食🙌🏻

Sapporo buy 1 get 1 free🍻
仲有麻辣鴨血蜂巢豆腐無限添加
麻辣鴨血係即食,超級好味🤤
一定要試!

另外最鍾意食嘅火鍋配料有桂花蚌、竹笙、
萵筍片
全部非常好質👍🏻下次再黎食!
貌似酒吧,實則係泰國菜嘅「狗毛」係尖沙咀寶勒巷開左間泰式火鍋店,除左繼續提供超惹味嘅泰式串燒,除有泰式生蝦及泰式冬蔭功湯底等等。座位闊落舒服,感覺大氣,人多仲可包VIP房打住邊爐唱K,低消好似$500/位左右,價錢合理。Sapporo Draught 500ml ($88/買一送一): 晚上十點前Sapporo生啤買一送一,非常划算 (須店員協助人手落單)。鴛鴦鍋 (免費 - 麻辣鴨血鍋大辣拼泰式冬蔭功鍋): Like & Share 狗毛ig Post仲有送免費湯底,雙拼揀個鴛鴦鍋都仲得,大癲!冬蔭功鍋湯頭超濃,鮮辣酸甜,椰汁及香茅味突出,與狗毛酒吧午餐時段嘅冬蔭功湯麵味道如出一轍,好好味;麻辣鴨血鍋都幾濃,但大辣級別只達譚仔中辣左右……已經額外加辣加到好油,再加辣就太油膩了,但普通人食應該足夠,底料都幾香辣惹味。麻辣鴨血及蜂巢豆腐 (免費無限追加): 三大優惠最後仲可以免費任食麻辣鴨血及蜂巢豆腐,抵到唔識講!鴨血香滑,質感爽實唔會一夾就散,而且幾香麻辣味(唔會太辣);蜂巢豆腐口感綿密細膩,吸曬湯汁超Juicy惹味,膩唔膩就視乎你揀咩湯底啦。手切本地牛 ($268/小份): 塊塊幾厚

手切本地牛 ($268/小份): 塊塊幾厚切大片,肉色鮮紅幼嫩,油花適中唔會太肥,肉質香滑富彈性,牛味濃郁。

牛胸爽 ($48/小份): 牛爽肉質感爽脆,咬下即溢出大量油脂,好似食緊牛油咁香,但油而不膩,巨香!

豬腦 ($48): 豬腦新鮮,口感軟糯細膩,非常絲滑,吸盡麻辣湯底嘅精華,十分美味!

燒白鱔 ($38) & 燒牛脷 ($20): 串燒非常好食,尤其係白鱔串,一串四件,既新鮮,又厚切,肉質爽脆多汁!
2024-09-09
2024-09-24 829 瀏覽
餐廳好大,座位闊落,坐得舒服,就算多人都唔會特別迫,而且多人黎仲可以book房,夠哂私隱度呀。依家做緊優惠,只要follow店舖IG就可以送湯底,仲有6款選擇添。而且仲有麻辣鴨血同蜂巢豆腐任添呀。自助醬油區乾淨企理,仲有檸檬水添飲。湯底揀左冬陰功湯拼胡椒豬肚湯。冬陰功湯底唔會好辣,酸味唔錯,蜂巢豆腐吸哂冬陰功湯,超正。胡椒豬肚湯好足料,大大舊豬骨,男待應仲好細心,遞上飲管,方便食豬骨內嘅精髓。海鮮拼盤真心推介,有5種海鮮,擺盤精緻,又夠新鮮。蟶子好大隻,又鮮味鮑魚花,方便又易熟大蜆脹卜卜,肥美飽滿手打墨魚滑爽口彈牙,男待應仲主動幫忙放入火鍋,態度友善。珊瑚蚌半份份量啱啱好,爽口。餐廳除左主打火鍋外,仲有泰菜,叫了燒露荀串和燒雞皮串,味道唔錯,香脆可口 。但我地都相當飽了,還有很多其他款式泰菜,要留待下次再試了。不得不讚一下,男侍應態度友善細心,主動加湯換碟,服務一流,令今餐晚餐感到賓至如歸。

。而且仲有麻辣鴨血同蜂巢豆腐任添呀。

自助醬油區乾淨企理,仲有檸檬水添飲。

海鮮拼盤

真心推介,有5種海鮮,擺盤精緻,又夠新鮮。

蟶子好大隻,又鮮味

鮑魚花,方便又易熟

大蜆脹卜卜,肥美飽滿

手打墨魚滑

爽口彈牙,男待應仲主動幫忙放入火鍋,態度友善。

珊瑚蚌

半份份量啱啱好,爽口。

佔地面積夠晒大 而且有VIP房可以唱埋K成個間隔設計大方得體 空間感十分充足環境設施都keep得幾好店員都好留意顧客嘅反應 以及上菜 收碟速度非常快Follow 『The Hair of the Dog』 社交平台 並且share post可以送湯底 鴛鴦鍋都得 咁就慳咗$148雙拼火鍋湯底古法沙嗲湯 + 冬陰功湯服務高質 食物同樣屬於上品叫左份 中SIZE美國精選封門柳 $238肉味濃郁 10秒之內夾上嚟食嫩滑無比 鮮海蝦 彈牙大大隻 厚切沙巴龍躉 泰式一口牛柳 鐵板形式上 兩串青花椒 麻香惹味另外一份海鮮炒飯 超大份 有魷魚 有蟹柳 有鮮蝦蔬菜系列 首先揀咗用咩形式去煮 然後揀菜嘅款式摸住大肚腩離開 食到超飽
佔地面積夠晒大 而且有VIP房可以唱埋K
成個間隔設計大方得體 空間感十分充足