唔知各位朋友仔會唔會好似我咁有時揀餐廳係睇佢有無老火靚湯飲呢,自細就對中式湯水有一種情意結,所以之前一見到呢間店舖有湯飲就入左黎試試。個日我地比較夜先去到食,所以本身想食既野都無得賣,最後叫左個薑蓉鮮雞飯、無骨豬手飯同加左個鮑魚響螺雞湯。兩個飯既份量都唔算細,反而對個湯既份量有少少失望豬手無骨而且切到細細塊咁方便食用,豬手煮得淋身但唔係軟爛,所以唔會張住個口,唔會有種好滯既感覺;另外,薑蓉鮮雞飯既雞肉非常滑,而且一啲都唔肥,雞皮下面唔會有一層肥膏或者脂肪,真係幾新鮮亦都唔會有雪味。最後,雖然個湯既份量係令我有少少失望,不過個湯超有鮮味,而且飲落唔油膩,不過中意食湯料既朋友仔要留意番係無湯料食架。每次都會透過以下6大方面評分(滿分:30分)味道 : 3.5 / 5 環境 : 3 / 5 外觀 : 3.25 / 5價錢 : 3 / 5 服務 : 3.75 / 5回頭率 : 3 / 5總分 : 19.5 / 30性價比係等緊上菜既時候會有一杯羅漢果飲都幾特別,食物都新鮮同份量唔細,店家仲有唔同系列包括:醉、撕同湯飯等等既菜式,下次有機會就可以試試。

兩個飯既份量都唔算細,反而對個湯既份量有少少失望

每次都會透過以下6大方面評分(滿分:30分)
味道 : 3.5 / 5
環境 : 3 / 5