2024-07-16
今日係銅鑼灣放工, 朋友介紹上左黎呢間樓上Cafe試下唔算好大間, 但係裝修幾好, 坐得都好舒適, 相對上唔算多人我地叫左2個dinner set, 法式慢燉紅酒牛面肉同埋德國咸豬手配牛肝菌汁意大利雲吞首先上既係洋蔥湯同埋蒜蓉包, 洋蔥湯底係蕃茄, 洋蔥煲到好淋好甜, 唔錯蒜蓉包反而唔同出面係多士, 佢係比較軟熟個隻主菜黎啦, 法式慢燉紅酒牛面肉, 牛面肉好軟好滑, 而且好淋, 入口即融, 唔算好多紅酒味, 但都食到濃郁肉味後有少少回甘, 搭配埋薯蓉同埋D蔬菜, 整體既感覺幾高級另一個主菜就係德國咸豬手配牛肝菌汁意大利雲吞, 咸豬手好入味, 外表金黃酥脆, 咬落去又鮮美彈牙, 而牛肝菌汁意大利雲吞, 麵條Q彈爽滑, 包裹著鮮美多汁的餡料, 掛埋D牛肝菌汁, 食落個層次幾豐富, 而且仲有D細細粒既鮑魚仔, 幾有心思總括黎講, 呢到既環境幾適合三五知己人少少黎聚餐
蒜蓉包反而唔同出面係多士, 佢係比較軟熟個隻
總括黎講, 呢到既環境幾適合三五知己人少少黎聚餐