2024-09-27 1863 瀏覽
灣仔船街呢間意大利餐之前已經想訂但都未訂到晚餐分2 round, 我地第2 round 7:45 pm如果食第1 round 時間就可能趕d 今次有朋友仔生日飯預早左一個月,4人或以上有Min charge $650 1位24 小時內取消$250 1 位 ,而我地最後7個改6個就無特別要求我地要收返果位既min chargeHAMACHI CARPACCIO 油甘魚刺身伴雅枝竹,青瓜,檸檬sauce 作為開胃菜雅枝竹打成cream 狀加上青瓜,檸檬汁好清新CARBONARA EGG 一堆雞蛋上台已經夠哂可愛叫得做卡邦尼雞蛋一入口真係好似食緊一大啖卡邦尼醬入面除左蛋黃cream 仲有羅馬芝士同埋豬面頰肉BRUSCHETTINE 脆多士上面一層厚既Burrata cheese加上黎自沙丁魚既鹹香同香芹既香氣 FRITTATINE 炸蛋餅,入面有一條條吸管意粉伴意大利火腿,意式肉醬FRITTURA 炸魷魚PARMA WITH LOVE Parma ham, burrata cheese, sun-dried cherry tomatoes, basil個外觀勁靚,勁繽粉個包好好食,加上帕馬火
灣仔船街呢間意大利餐之前已經想訂但都未訂到
如果食第1 round 時間就可能趕d

HAMACHI CARPACCIO
油甘魚刺身伴雅枝竹,青瓜,檸檬sauce 作為開胃菜
雅枝竹打成cream 狀加上青瓜,檸檬汁好清新

CARBONARA EGG
一堆雞蛋上台已經夠哂可愛
叫得做卡邦尼雞蛋一入口真係好似食緊一大啖卡邦尼醬
入面除左蛋黃cream 仲有羅馬芝士同埋豬面頰肉

BRUSCHETTINE
脆多士上面一層厚既Burrata cheese
加上黎自沙丁魚既鹹香同香芹既香氣

FRITTATINE
炸蛋餅,入面有一條條吸管意粉伴意大利火腿,意式肉醬

FRITTURA
炸魷魚

PARMA WITH LOVE
個外觀勁靚,勁繽粉
個包好好食,加上帕馬火腿,油漬乾番茄,布拉塔起司

TUESDAY-WEDNESDAY TORTELLI
星期二,三限定 義大利餃子
餃子入面係豬肉配個汁偏咸

SPAGHETTI
海膽意粉,汁好濃厚,好creamy
Suggest 幾個人share ,唔係可能會有d 膩
sea urchin, garlic, oil, chilli pepper

YELLOW CHICKEN (Dinner Only)
好有雞既油香,雞肉就算雞胸都好嫩滑 必食

BEEF CHEEK
牛面頰肉伴菠菜,芝士,紅酒汁

TIRAMISÙ
Mousse 比較企身,行實在路線,味道偏奶蛋香

PANNACOTTA
同平時食既PannaCotta 有d 唔同,用乳酪代替奶酪做底好新鮮既感覺
仲有一粒粒燴西洋梨加強口感
poached pears, yoghurt, limoncello lime zest

MILLEFOGLIE AL CIOCCOLATO
法式千層酥

食物都好有質素,環境好有氣氛
一班人食下飯,傾下計好舒服