最近樂天皇朝會有一系列10週年活動,由即日至即日至4月30日 ,用$10 就可以食到週年限定口味小籠包 (6粒) ! 今次去東涌探朋友,都先去回味下! 位於東涌的分店,裝潢華麗,座位寬敞,服務友善,仲可以見到師傅製造小籠包的過程,整潔又專業,每隻小籠包都包得好靚,令人食指大動!坐下後我哋就點了皇朝小籠包,一共有八款,包括有鵝肝、黑松露、蟹粉、原味、芝士、蒜香、麻辣,及糟溜絲瓜,超開心可以一次過試哂咁多口味! 八款口味八色顏色,色彩繽紛得令人難忘! 每隻小籠包皮薄餡多,咬開一細口,湯汁立即不停流出來!食得好滿足😌一般的香辣蒜泥白肉都食落比較油膩,但這裡的白肉切得好薄,而且卷著絲絲青瓜,所以食左有肉香又爽脆,一啲都唔覺膩! 上面佈滿辣蒜泥,增添惹味!最後是清爽的麻醬油麥菜

最後是清爽的麻醬油麥菜