2024-01-29 48 瀏覽
🥢唔錯!今次我嘅味蕾好似去咗一個短途旅行,竟然發現咗一間充滿驚喜嘅店喺觀塘!香口又惹味嘅鹽酥雞,啱啱好嘅酥脆外皮配上多汁嘅雞肉,一啖咬落去仲可以聽到"嘩啦嘩啦"嘅音樂,真係叫人停唔到口啊!🍗飯後嗌埋碗滷肉飯,每一粒米都被滷汁包裹住,滷汁甘香卻不膩,肉質鬆化得嚟唔失咬口感,呢一坐直頭係滿足到我所有對平價美食嘅憧憬!🍚至於飲品方面,珍珠奶茶同咖啡味道濃郁得嚟又唔膩口,兩者嘅珍珠Q彈得黎好有嚼勁。摒除哂煩囂,喉嚨頓感暢快,完美咁為今次嘅食蹟作上一個句號。🥤古早味排骨便當嘅滋味都幾對路,排骨肉質嫩滑帶點油香,搭配上自家嘅滷汁,係咁嘆也不會悶。簡單又本土嘅食物,真係實在過三頓星級大餐!總括來講,今次嘅食評之旅收獲頗豐,每一樣菜式都盡得其份,發揮得淋漓盡致,值得推介同大家share一下!下次有機會再來,我一定要再試吓其他嘅招牌!👍👍👍