2024-03-26 75 瀏覽
今次嚟到荃灣呢一間昭和風式嘅居酒屋,星期日 六點嚟到,店員好好安排我坐四人位非常舒服。店入面嘅裝修好精緻,一個個嘅燈籠好似置身於日本一樣。三點盛合-三文魚/油甘魚/赤蝦第一未上嘅係刺身拼盤,呢度嘅刺身解凍剛剛好,入口非常肥美,特別鍾意油甘魚本身怕腥嘅我都覺得好鮮味海膽甲羅燒呢一味相當尊貴,蟹蓋入面除咗有膏之外,仲有海膽,每一啖嗰種鮮味好似係個口爆發咁黑白啤(杯)Suntory 嘅黑白山啤唔係咁易搵到,同一般啤酒相比,加入黑啤令到味道嘅層次更加豐富,又唔會苦澀(串炸)鵪菓蛋+ 廣島蠔第一下咬落鵪鶉蛋差啲焫親嘴,證明真係啱啱炸起新鮮滾熱辣。蠔大大粒,相當足料。炸物配埋秘製嘅醬油,惹味upup 。總結而言,呢間屬於荃灣區高質,而且有心嘅居酒屋小店,附近有停車場,揸車朋友更加方便。
店入面嘅裝修好精緻,一個個嘅燈籠好似置身於日本一樣。

三點盛合-三文魚/油甘魚/赤蝦

海膽甲羅燒