2024-10-03 0 瀏覽
聽喺荃灣住嘅友人講,佢屋企附近有間新派豆乳專門店,呢日經過就食吓啦🤩 餐廳除咗有黃豆製嘅產品,仲有其他甜品同粢飯嘅選擇,真係好多元化😎超煙韌豆花 超煙韌係指呢碗甜品嘅配料,有珍珠、芋圓、小丸子,每樣都Q彈有咬口😆 奶蓋底下就有好濃豆香嘅豆花,集滑溜同煙韌於一身😮 呢個係一個又飽肚又令人開心嘅甜品,見到色彩繽紛嘅芋圓,好賞心悅目啊。多芒西米呢度啲甜品真係每款都咁大兜,除咗食豆花之外,我哋仲嗌咗碗芒果系列嘅多芒西米😙 完全冇改錯名,因為入面真係有好多新鮮嘅芒果,仲有晶瑩剔透嘅西米,底下嘅汁除咗有淡奶之外,仲有芒果汁,真係芒果味十足啊🥭狂人粢飯每次食呢一間甜品舖,我都會嗌一份粢飯,因為呢度嘅粢飯真係新鮮即整,而且餡料勁滿🥰 完全滿足到我呀,入面嘅餡料有肉鬆、榨菜、油炸鬼,新鮮即食真係會有幸福嘅感覺。呢間餐廳真係幾有驚喜,原本以為豆乳專門店得豆製品出色,估唔到其他甜品同粢飯都好唔錯👍🏻 嚟荃灣就一定要bookmark呢間餐廳啦。

超煙韌豆花
超煙韌豆花