2022-08-22 809 瀏覽
呢間burger店面積唔大,淨得幾張枱,所以之前每次行過都見到排隊排到門口出面😅睇到網上嘅評語大多都唔錯,所以有次特登早d去試吓😆🍔鄰居漢堡 $62塊包有微微烘過,質感夠晒軟熟,而最特別嘅係麪包味道甜甜哋咁,好好食呀😋佢嘅特製醬汁帶點微酸,勁開胃~仲要d汁多到流晒出嚟,真係食到好呢hea😅漢堡扒雖然唔係非常厚,但肉汁豐富,而且牛味香濃,加上入面仲落咗d洋蔥碎,香味十足💗配料方面超級豐富,有菠蘿、蘑菇、煙肉等,令成個包食落冇咁單調,而且有埋清甜多汁嘅菠蘿,感覺非常清新🥰🧀雙重芝士牛肉漢堡 $52呢個就有兩種唔同嘅芝士,芝士味超級濃郁,鹹香味十足😚而且佢仲有輕微燒過,令香味更突出,望落去好似熔熔哋咁😍但嗰兩塊芝士真係好厚,之後會覺得有d膩😣同埋d芝士一凍咗就變硬,所以要快d食呀~呢個食落比較乾,味道亦較為單調,個人比較鍾意上面嗰款多d😝🥔🍠雙色薯條(跟餐+$18)呢個超有驚喜🤩又黃又橙好靚呀~分別係普通薯條同蕃薯條,全部都係厚切㗎,炸得非常香脆又唔會好油👍🏻尤其係蕃薯條,甜甜哋咁,好味到完全停唔到口,真係必食呀💕🧅洋蔥圈 $26洋蔥圈外層炸得金黃香脆,入面嘅洋蔥亦都好厚身,而炸粉唔會太厚✨

🍔鄰居漢堡 $62

🧀雙重芝士牛肉漢堡 $52
雙重芝士牛肉漢堡

🥔🍠雙色薯條(跟餐+$18)

🧅洋蔥圈 $26
洋蔥圈外層炸得金黃香脆,入面嘅洋蔥亦都好厚身,而炸粉唔會太厚✨又唔會食到成口油,仲要熱辣辣咁,正‼️‼️‼️
洋蔥圈

🥤鄰居特飲 $24
入面有鮮果汁同埋梳打,飲落有百香果嘅味,酸酸甜甜咁,感覺好清新又開胃😆可以去除口入面嘅油膩感,啱晒食完burger之後飲😬
鄰居特飲

總括嚟講,食物嘅質素高,價錢合理,性價比極高🤗不過由於店舖較細,空間有d窄迫😐同埋如果想食堂食嘅話,就要早d去或者要等一陣la😌

評分(最多5粒⭐️,✨為0.5)
❣️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️✨
❣️環境:⭐️⭐️
❣️服務:⭐️⭐️⭐️✨
❣️賣相:⭐️⭐️⭐️✨
❣️CP值:⭐️⭐️⭐️⭐️

📍荃灣眾安街68號荃灣千色匯1期地下G030號舖

❤️🧡💛💚💙💜❤️💛💛💚💙💜❤️🧡💛如果想睇更多food review,歡迎follow IG @littlehkgirl_eat.all.day❣️
雙重芝士牛肉漢堡
洋蔥圈