啱啱日本返黎已經好掛住日本美食😂休息好了男朋友帶我四出覓食☺️聽佢講荃灣工廈上面有間都幾隱世既日本菜餐廳「東京魚市場」即刻Book位上去食晚餐🥰有別於一般廚師發辦🤗一入去餐廳會見到好多以日本特色既裝飾🎏牆上日本畫及多枝Saka擺放得整整齊齊🎏而且呢度仲係間寵物友善餐廳添🧸坐低嗌完啤酒就乖乖等食🤗✨三文魚鼻軟骨口感特別又爽脆✨牛蒡、紅酒蒜頭🧄及蘿蔔漬作為前菜好開胃✨雞泡魚乾燒至焦香送酒一流✨冰見寒鰤魚😍 好幸運今晚讓我們一嚐產量極有限既冰見寒鰤魚🤭食落口感細膩😬脂肪肥厚且風味鮮甜😋 ✨香霜蟹🦀師傅係蟹上放滿拆好既蟹膏、蟹子及蟹肉🤤蘸著蟹醋再放上紫菜一齊食🤩橙紅色蟹膏及蟹子味道濃郁😋啖啖幸福滋味😋✨瑩光魷魚🦑新鮮美味🤤✨松葉蟹🦀味道鮮甜🤩白海老口感甜又黏糯加埋鮮味十足金箔馬糞海膽🤗美味極致🤤✨蟹肉南瓜湯🎃以原個日本南瓜起肉而成☺️面頭加入鮮甜蟹肉🤩熱辣辣飲完真係暖粒粒😬鍾意南瓜既您必點🥰✨串燒拼盤有青椒仔🫑清甜日本洋蔥仔🧅入口嫩滑鬆化和牛粒🐮肉質結實彈牙白鱔🤤焦脆雞皮及牛油燒帆立貝等等🥰✨刺身船非常豐富且件件厚切😬原條紅曈赤鯥富含油脂😋食落肉質細膩鮮嫩☺️✨野生拖羅入口即化油香細緻✨深海池魚滑得

✨三文魚鼻軟骨口感特別又爽脆
✨牛蒡、紅酒蒜頭🧄及蘿蔔漬作為前菜好開胃
✨雞泡魚乾燒至焦香送酒一流

壽司🍣
✨活八爪魚簡單點豉油提鮮
✨當造既銀鱈魚帶豐富油香😋搭配壽司飯食嫩滑而不膩🤤
✨牡丹蝦伴魚子醬金箔好矜貴又鮮甜🤭

✨清酒煮蜆師傅特別加左好多清酒煮至蜆肉剛剛打開👍以致蜆肉唔會好韌👍清酒味濃郁🤩成碗飲哂🤭

甜品係五色雪糕🍦我特別鮮奶及番薯味道🥳
  • 香霜蟹