🎀荔枝角。原汁原味日式肥美和牛午餐🐮😍🎀🪄店名* #銀座炎蔵燒肉🔮地址* 荔枝角長義街9號D2 Place ONE 3樓302號舖🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$818.4 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵最近真係好愛周圍食燒肉😍今次又比我發掘到一間高質牛餐廳 仲要系來自日本既和牛!近近地系荔枝角就有得食 平時成日都唔覺tim~呢一間由外面裝修已經睇得出十分高級 以深沉暗黑色做主調 餐廳裡面環境相當寬敞舒服~佈置都增加左唔同日本風既花紋 座位主要系沙發位 所以超舒適!有個玻璃櫥窗可以見到新鮮牛肉 已經系外面見到超靚雪花😍🍽️食物質素🍽️食物質素方面相當有保證 佢哋所有嘅牛肉都係嚴選日本產既A4和牛 有齊曬咁多款嘅部位 滿足每個人嘅喜好 價錢由$148-$298不等 而雞肉同豬肉選擇會比較少 但價錢會比較便宜 只需$118及$128 不過見到個餐牌已經覺得和牛西冷係必試 真係太吸引了👀👀評分💖💖💖💖💖🪄 和牛西冷大判燒&赤身定食 定食前菜$298呢一款係原塊上 同佢幅圖一模一樣系圖文相
🎀荔枝角。原汁原味日式肥美和牛午餐🐮😍🎀

🪄店名* #銀座炎蔵燒肉
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$818.4 已加一 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾

剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵

🍽️食物質素🍽️

🪄 和牛西冷大判燒&赤身定食 定食前菜$298
呢一款係原塊上 同佢幅圖一模一樣系圖文相符😍 嚟到真係忍唔住哇咗一聲 因為佢呢一塊牛雪花勁靚 而且好大塊 最正系原來叫完呢一款 店員係可以親自幫你燒 完全唔使自己落手 防止失敗😂 然後佢仲配上日本無菌蛋 可以沾蛋漿去食 牛肉相當之嫩 淡淡油脂滲透喺口腔入面 超幸福🌸 而另外一款赤身 佢系油脂含量比較少既一款牛 牛味細緻且濃郁😍👍

🪄 和牛極致定食3種 定食前菜$248
和牛羽下,和牛肋肉,和牛龜之甲
然後當然要試下佢呢一款三種都有齊曬嘅和牛極致定食 一次過就可以滿足三個願望 其實佢哋個定食都幾豐富 有齊飯,湯,沙律 完全唔使驚唔飽 三款牛肉各有風味
-和牛羽屬於牛肩胛部中既一個精華部位 油花分布更均勻細緻 食落去口感軟嫩香甜又帶著油脂風味
-和牛肋肉比較常見 屬於牛既肋骨部分 口感系嫩度風味兩者都有平衡 食落比較多汁
-和牛龜之甲系極之罕有嘅部位 由赤身部份取之兩成左右 油脂分佈比較少而且口感較清爽

🪄追加- 日本產雞腿肉$48
追加價錢係會比較平啲 所以都試下佢哋嘅雞肉究竟有咩分別 食落去佢嘅雞味係會比較出 雖然掌握唔到佢哋燒嘅方法 但係都可以燒到好嫩 就算食埋雞皮都一啲都唔肥膩👍

🪄追加- 和牛貝身$88
忍唔住又叫多咗一款和牛嚟試下 佢系屬於外腹部上方 即係喺正牛柳隔離 結合左兩方優點 脂肪分佈均勻適度既油花增添左豐潤口感 但又唔會令人覺得過於油膩

🪄甜品- 3.5牛奶軟雪糕$18
如果大家鍾意食甜品都可以叫嚟試下 因為佢哋嘅雪糕都幾出色 牛奶味好濃 入口十分香甜~

🪄飲品- 白桃乳酸梳打&巨峰提子乳酸梳打$22@1
兩款飲品賣相都幾精緻 而且甜到剛好 入面仲有椰果作配料 配肥膩嘅燒肉就啱曬喇!

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️

• 3.5牛奶軟雪糕
  • 和牛貝身
  • 日本產雞腿肉
  • 和牛西冷大判燒&赤身定食
  • 和牛極致定食(3種)