2024-04-07 239 瀏覽
今日就嚟咗赫德道這間喺地庫的後宮打邊爐黎這間餐廳,因為朋友話有好多唔同部位的牛選擇所以就嚟試下掃qr code落單, 先揀湯底湯底選擇有好多,不過我哋今次又揀咗蕃茄薯仔湯底蕃茄薯仔湯超級濃鬱, 唔係普通雞湯加蕃茄薯仔,係滿滿濃濃嘅蕃茄味,喺放邊爐料之前,我哋忍唔住畢咗一碗嚟飲,覺得好夠味👍牛肉類可以揀特別的部分,我哋今次揀咗五花趾牛肉味濃鬱而且咬落有口感另外我最想食的牛骨髓份量都幾多, 覺得香味好濃鬱韮菜餃, 新鮮多韮菜,這一個包法好掛湯烏冬係日本手打烏冬仲有兩大個叫咗一份雙拼丸,豬肉丸同墨魚丸現打夠彈牙,新鮮蔬菜要多份蘿蔔,冇根夠甜, 同蕃茄薯仔湯底好夾小食叫了一個好特別嘅金沙炸魚皮, 鹹蛋黃份量超級多,每塊都完全沾滿,而且即叫即整,所以魚皮炒完暖笠笠脆卜卜整體覺得湯底靚食物質素高 我今次揀嘅食物覺得同蕃茄薯仔湯都好配搭去到最尾蕃茄同薯仔夠曬淋,覺得可以當半主食咁樣食都得,超好食, 可惜最尾已經太飽,唔食得咁多, 下次再嚟會留肚食埋啲蕃茄薯仔
今日就嚟咗赫德道這間喺地庫的後宮打邊爐

黎這間餐廳,因為朋友話有好多唔同部位的牛選擇所以就嚟試下

掃qr code落單, 先揀湯底
湯底選擇有好多,不過我哋今次又揀咗蕃茄薯仔湯底

牛肉類可以揀特別的部分,我哋今次揀咗五花趾
牛肉味濃鬱而且咬落有口感

另外我最想食的牛骨髓
份量都幾多, 覺得香味好濃鬱

韮菜餃, 新鮮多韮菜,這一個包法好掛湯

烏冬係日本手打烏冬仲有兩大個

叫咗一份雙拼丸,豬肉丸同墨魚丸
現打夠彈牙,新鮮
蔬菜要多份蘿蔔,冇根夠甜, 同蕃茄薯仔湯底好夾

整體覺得湯底靚食物質素高
我今次揀嘅食物覺得同蕃茄薯仔湯都好配搭