2025-02-16
呢日係旺角做完野 想食日本野就搵左間日式居酒屋lunch🫣 呢間蕾裝修幾靚我見上網介紹呢間餐廳並且標榜以備長碳作燒烤為主 於是入嚟試吓😍😍梅子蕃茄🍅切好皮的蕃茄放上梅汁一起吃,味道酸酸甜甜,再配粒酸梅一起,作為前菜非常開胃!雞心平時好少食雞內臟的我,今日都一定要試吓,因為無任何怪味,而且都好juicy!酒盜芝士酒盜姐係醃漬物,配上粒粒芝士一起吃,開胃得黎,亦唔會覺得好膩或任何羶味牛舌芯串個人認為必點菜式之一,食落去非常juicy,肉汁鮮嫩,啖啖肉好軟淋,非常滿足!雞頸肉 雞頸肉估唔到都咁好食,因為平時食雞頸都帶骨,但今次係啖啖肉,好幸福呢!墨魚汁香腸 好juicy, 有微微的醬爆口感, 亦帶有少量墨魚🦑汁鹽燒手羽 師傅將雞翼皮燒成金黃香脆,平時少食雞皮的我,今次都忍唔住要食晒呀😆(雖然好邪惡👿!)五花腩串五花腩燒成焦香效果,咬落去皮脆肉嫩!杏鮑菇前面食多左肉,當然要食返啲蔬菜🥬中和一下口腔嘅肥膩感啦~菇🍄都燒得幾有口感,彈牙得黎都幾juicy!翠玉瓜翠玉瓜超大舊,啖啖肉好滿足呢!燒飯團🍙飯團燒成金黃色好香脆,內裡放了少量醬汁,令口感無咁dry,夾埋紫菜一齊食,非常滿足!Sake 喝返一
呢間蕾裝修幾靚
酒盜芝士
牛舌芯串
雞頸肉
墨魚汁香腸
好juicy, 有微微的醬爆口感, 亦帶有少量墨魚🦑汁
鹽燒手羽
五花腩串
五花腩燒成焦香效果,咬落去皮脆肉嫩!
杏鮑菇
前面食多左肉,當然要食返啲蔬菜🥬中和一下口腔嘅肥膩感啦~
菇🍄都燒得幾有口感,彈牙得黎都幾juicy!
翠玉瓜
翠玉瓜超大舊,啖啖肉好滿足呢!
燒飯團🍙
Sake
喝返一口日本sake,不會太苦澀,尤其舒暢!
亦為這頓飯畫上完美句號!