2024-03-15 534 瀏覽
#christine開飯日記 琴日係白色情人節,你地又去左邊度慶祝呢?🤭之前成日見到有人去依間餐廳食飯,氛圍感滿分😍😍已經bookmark左佢🤭環境咁靚,到依啲大時大節就有理由食好啲啦🤭🤭🌟Tuna ($178)頭盤我哋就叫咗吞拿魚刺身,因為本身刺身嘅質素已經好高質,加小小醬油已經好鮮味😍🌟Seafood Tartare ($158)呢個海鮮他他啱晒我,他他上面放左啲脆脆令成個口感更加豐富🤗加埋蛋黃撈埋一齊,成件事好滑👍🌟Iced Plant Salad依個沙律好有驚喜,係用冰菜做底加埋三文魚同脆粒粒。食落口感好爽口又fresh🤭我覺得真係可以試下佢,一定會有驚喜🌟Fish Katsu($195)原來真鯛嘅炸魚你又試過未呢。本身我地睇到個樣都以為啱係好好食,點知一食落去係另一回事。雖然係炸魚,但都可以保留到魚本身嘅肉汁,仲係好嫩身👍🌟Wagyu Box($268)依款炊飯都唔錯而且份量都好大份🤭男朋友食左2碗飯都仲未食晒,本菇吸晒和牛嘅肉汁👍一打開個蓋已經聞到好香,加埋流心蛋👍👍🌟Matcha Crème Brûlée最後緊係要叫返個甜品做結尾啦🤭佢依款 Matcha Crème Br
#christine開飯日記

琴日係白色情人節,你地又去左邊度慶祝呢?🤭

🌟Tuna ($178)

🌟Seafood Tartare ($158)

🌟Iced Plant Salad

🌟Fish Katsu($195)

🌟Wagyu Box($268)

🌟Matcha Crème Brûlée
最後緊係要叫返個甜品做結尾啦🤭佢依款 Matcha Crème Brûlée都好出色架,Crème Brûlée本身做得好滑身,抹茶味甘而唔苦❤️❤️

🍴Roji (中環)
📍中環蘭桂坊德己立街20A號地舖