早前到呢間食lunch, 去之前仲驚定係咪得seafood, 好彩去得發現有一千零一款咖喱雜菜飯, 佢所有套餐都有麵豉湯, 沙律同蒸蛋, 四人同行仲送一份made from scratch嘅pancake😳🍛青蘋果咖哩五目雜菜飯套餐- 🥗沙律超大份, 女仔食完呢個可能都飽咗三份一, 剛上菜佢連埋蟹籽, 但係無時間玩考眼力, 只好要求零分重做😕- 蒸蛋雖然有菇但係都有勁多蟹柳絲, 麵豉湯就見唔到魚, 不過以以上兩款嘅仔細度推算應該都唔會得麵豉同蘿蔔咁單純..嚴格素食者自己小心🍛雜菜咖喱飯 - 雜菜款係多, 又車厘茄又zucchini又粟米仔, 飯真係珍珠米, 圓圓哋又有甜味, 不過食到呢度已經好夠, 咖喱未能完吃🥞重點來了, 人手整咗半個鐘嘅pancake, 由個pancake到honey comb都係人手整, 喺我哋落晒單就開始整, pancake一啲都唔會過甜, 熱辣辣又鬆軟, 完勝好多專做pancake souffle嘅店唯一希望餐廳可以留意吓啲side dishes, 如果一部份可以無海鮮方便海鮮素以外嘅素食者就更好☺️

🍛青蘋果咖哩五目雜菜飯套餐
沙律

青蘋果咖哩五目雜菜飯(珍珠米)

honeycomb  pancake

沙律
青蘋果咖哩五目雜菜飯(珍珠米)
honeycomb  pancake