2022-08-09
行開將軍澳廣場見未試過呢間老媽拌麵,就同朋友走咗入去試。朋友同我都點左佢哋嘅招牌拌麵。朋友點左個素拌麵,我就點咗佢哋嘅麻辣牛肉拌麵。其實我點嗰個麻辣牛肉拌麵味道唔錯,佢哋用嘅麻辣醬都唔錯。可惜牛肉就真係唔係咁出色,唔係靭但係都唔滑淋。專程試吓佢哋嘅刀削麵,打開佢哋嘅刀削麵外型幾靚,每條面都有波浪嘅裙邊。但係就比較硬咗啲,麵中央嘅位置有少少生骨嘅感覺,唔知係佢哋專登整到咁,定係真係煮唔夠時間。我同朋友都覺得佢哋個刀削麵硬咗啲,可以再煮多一陣。我哋仲點做個炸地瓜球,佢哋橙色嘅地瓜球入邊係會配朱古力夾心。但可惜地瓜球本身番薯味唔夠出,朱古力夾心又唔係太有朱古力味。炸地瓜球係好煙靭,好有趙口,但味道就一般。