2024-05-04 40 瀏覽
去開西環食野,食完覺得口渴,咁啱經過一間飲品店,同朋友咩款都想試啲,一叫就叫咗3杯😆🥤有呢家好流行嘅手打檸檬茶,除咗檸檬茶其他飲品同樣掂👍🏼✿ 山茶花烏龍手打檸檬茶 $34原本想試茉莉,咁啱賣曬,店員推薦山茶花味道。花香味明顯又清新💐烏龍茶味香醇。見到店員手打檸檬非常賣力😆好難得地又吾會覺得澀,真系做到香水檸檬茶嘅效果🍋✿ 牛芒一堆 $42個名咁過癮🤣原來系芝士奶蓋牛油果芒果,芝士奶蓋稠身,過咗一段時間先飲都未溶👍🏼芝味頗香濃🧀牛奶味亦出眾🥛牛油果同芒果汁分開飲吾錯,一齊飲亦能起化學作用💚💛芒果汁裡面更有西米。✿ 磚影留香 $42小店新產品,聽過名都知正🤩老闆話系香港首創古法燒茶🔥磚茶同鮮奶比例恰到好處🤎裡面更有吾少自家製茶凍,相當有心思😊

✿ 山茶花烏龍手打檸檬茶 $34

✿ 牛芒一堆 $42