2024-09-19 98 瀏覽
難得禮拜六日來到西貢輕鬆一番,發現呢間餐廳搬咗新嘅位置。裝修同環境比以前更舒適,保持到水準,同朋友一起去食個飯傾下計,我點咗個飯朋友叫做意麵,互相可以試下d唔同口味~ 🥢澳洲龍蝦肉法國🇫🇷芝士配西班牙飯龍蝦肉配埋法國芝士,芝士味好香,味道夠濃郁。而西班牙飯係製作嘅時候吸收嗮芝士同埋海鮮嘅精華,提升翻味道~ 龍蝦口感煙靭~ 啖啖都充滿層次。🥢香煎日本刺身帶子配意大利蒜意粉帶子係用上刺身級數當然靚好多,輕輕煎得恰到好處,表面微焦內裡滑嫩,正😄 再搭配蒜香意粉,蒜香味真係好香呀~味道啱啱好!🥤百香果沙冰大大杯嘅沙冰,用嘅係新鮮水果即榨,淨係外覲色彩繽紛已夠嗮吸引。搭配埋百香果,冰凍得黎又酸酸甜甜,開胃又解渴,宜家天口熱來翻杯沙冰真係好舒服~ 🥢蟹肉沙律簡簡單單,蟹肉夠多,d菜都食得出好新鮮!搭配清新蔬菜同沙律醬,口感清爽😁無論係作為前菜定係飯後食都ok

🥢澳洲龍蝦肉法國🇫🇷芝士配西班牙飯

🥢香煎日本刺身帶子配意大利蒜意粉