2023-01-12
平時入西貢,一係買海鮮返去自己煮,一係去食經濟海鮮餐😆今日提早做節,終於有人請我食米芝蓮海鮮💛雖然係閑日夜晚都算幾多人,偏傳統舊裝修,但乾淨整齊最緊要坐得闊落第一味椒鹽豆腐,好似係每枱必點,啱晒兩老,入口滑溜有濃濃嘅豆香,配椒鹽,非常惹味,必order小食呢個金湯魚羹係超好飲!小粉姐五⭐️推介!湯底用咗星斑熬製💛 湯頭會呈奶黃色,慢慢起膠帶黏性!再加咗金菇增加爽口口感,魚羹入口十級鮮甜價錢偏貴嘅豉油王炒龍蝦😵一上枱齋睇已經好有食慾🤤用新鮮仲識郁嘅澳洲龍蝦更加爽口啖啖肉,咁樣食真係好滿足 🤣我最怕啲雞肥,呢隻脆皮風沙雞真係冇乜肥膏皮薄又香脆,雞肉仲好嫩滑咬落去仲有汁😎油鹽水蒸馬友應該係最驚喜🤣本身都好怕啲魚會好腥,點知唔腥之餘咬落去嗰種油香同埋魚嘅鮮甜味,真係會令到你一食難忘。整體係覺得1分價錢一分貨,價錢的確係唔平,服務唔好諗住係酒店服務(其實啲員工都好有禮貌)我會形容為西貢海鮮對自己好一啲嘅選擇💛
呢個金湯魚羹係超好飲!小粉姐五⭐️推介!