2023-11-30
今日入開西貢玩,經過見到一間喺西貢灣景街嘅英美風味既西餐 - Lobster Une。佢樓上係有啲高級英式餐飲,樓下嘅就係美式休閒食肆。餐廳亦有好多款西餐、特色咖啡同酒品提供~我同朋友就叫左以下三款食飯: 🦞 西式香草蒜蝦龍蝦 🌿呢度最出名嘅就係佢哋嘅招牌菜——西式香草蒜蝦龍蝦。個龍蝦新鮮又多汁,同香草同蒜嘅味道搭配得好完美。佢嘅肉質鮮嫩,夾埋蒜香同香草嘅調味,味道層次豐富。🐖 西班牙豬鞍 🇪🇸西班牙豬鞍鮮嫩多汁,再加埋香料同調味料一齊炮製。每一口都飄出濃郁嘅肉香同調味嘅味道,食落好滋味,讓人回味無窮。🍲 龍蝦湯 🦞龍蝦湯用新鮮嘅龍蝦熬製,湯底濃郁,盡現龍蝦嘅鮮甜味道。每一口都食到龍蝦嘅鮮味同湯汁嘅豐富。如果經過西貢,想試下其他種類食物,推介可以黎食下Lobster Une!
🦞 西式香草蒜蝦龍蝦 🌿
🐖 西班牙豬鞍 🇪🇸