2023-06-20 60 瀏覽
📍Lobster Une (西貢)放假去開西貢行下玩下,見到間西餐廳感覺好高級好chill,就決定一試😋🌟The L呢款Cocktails係餐廳員工推薦🤩梗係一試!雖然唔太識品酒,但呢款飲料酒味唔濃,好易入口,有陣香甜+清新嘅味道,好飲😋!🌟經典法式油封鴨髀係餐廳其中一款推薦美食,菜式一到已聞到一陣鴨香嘅味道,鴨髀表面烤得好脆好甘黃,以慢煮方式烹調,所以鴨髀肉質仍然好軟滑易咬,口感好好,再配上餐廳特調醬汁,酸酸甜甜,同鴨肉好夾😋,再鐘意用香脆嘅鴨皮點上醬汁,好好食,香脆可口😋!🌟龍蝦包麵包好鬆軟,配上粒粒穀粒,更香口!而龍蝦肉仲好新鮮,再配上特製醬汁,口感好豐富,龍蝦肉又彈牙,忍唔住叫左兩個食🤣!整體而言,去得西貢就係想Chill下放下假,呢間餐廳氣氛似去左外國,食物都新鮮好食,又坐得舒服,推薦大家嚟西貢可以一試😋!
📍Lobster Une (西貢)

🌟The L

🌟經典法式油封鴨髀