本身我自己幾鐘意去中式餐館飲下茶☕️、嘆下點心,今次介紹一間食物質素幾高嘅中菜館-滿小館,呢間人氣本身已經幾高,我book位嘅時候就嚟Full,當日去到餐館的確係座無虛席。有幾款菜式我特別鐘意。No 1: 冰鎮甜酸豬爽肉色香味俱全嘅一碟菜式,上到枱時一陣接一陣嘅仙氣係眼前展現,成碟餸搭配左菠蘿、藍莓、洋蔥、士多啤梨🍓,望落顏色好豐富 ,小朋友睇到好開心😁聞到陣酸酸甜甜嘅咕嚕肉再夾雜住菠蘿味🍍食落去時有少少出乎預料之外,冰鎮❄️豬爽肉原以為成舊肉雪過之後會軟淋淋、無咩口感,但食落去原來係會外脆內軟,愈食愈想食😋😋😍😍 呢款菜式可以挑剔嘅位係份量太少,多人一齊分享就會唔夠喉,呢碟咁好味,如果份量再多啲會更加好,可以開心share呀嘛😉No 2: 脆米海皇泡飯對於無飯不歡嘅我嚟講,一定要叫返個好味道嘅飯填飽下肚仔。呢個飯好足料,魚湯🐟搭配白飯,湯入面有足料嘅柱貝粒、冬菇、菜粒🥬,湯好鮮甜一啲都唔會腥,食法又夠特別,可以加入脆米一齊食,食落chokchok聲,小朋友都岩食👍🏻No 3: 留比大家食完之後分享😁(menu入面有好多特色菜式,大家可以去發掘下)呢間餐廳有bb凳,亦提供bb餐具,媽咪們可

No 1: 冰鎮甜酸豬爽肉
聞到陣酸酸甜甜嘅咕嚕肉再夾雜住菠蘿味🍍
冰鎮甜酸豬爽肉

No 2: 脆米海皇泡飯
脆米海皇泡飯

呢間餐廳有bb凳,亦提供bb餐具,媽咪們可以考慮下🥰
冰鎮甜酸豬爽肉
脆米海皇泡飯