2019-11-16 1162 瀏覽
呢一餐係一餐非常難忘嘅晚飯 永遠唔會忘記喺觀塘呢一個角落頭食咗一餐咁美妙嘅廚師發板 我都係就order左一份套餐首先先來一個前菜: 蛋黃醬豆腐,海葡萄,同埋沖繩紫薯。前菜嘅味道好淡味 ,海葡萄嘅口感幾特別,沖繩紫薯雖然細細舊但好甜。我師傅就整咗幾份刺身分別係鯛魚,大拖羅,同埋池魚刺身 簡直係鮮味十足 最令人讚嘆就係大拖羅刺身,佢嘅魚油同魚脂充斥着嘅感覺真係好正跟住師傅就提供左一份潰物盛俾我哋 入面有四款潰物包括係茄子,蓮子,山藥同埋紫色洋蔥,味道酸酸甜甜好開胃鐵板黑松露鮑魚配黑松露白飯,黑松露嘅味道好出鮑魚亦都好彈牙同新鮮係火熱嘅鐵板燒過,有一種特別香嘅感覺鐵板蒜蓉牛肉味道10分出色牛肉充斥着鐵板嘅熱力配上蒜蓉嘅微辣味道之後就係壽司五貫 當中令最令人讚嘆就係魚子醬蝦膏玻璃蝦壽司,壽司師傅將蝦頭嘅蝦膏切碎攪勻做配料放喺蝦身上面,再喺最頂嘅位置擺上魚子醬仲有一份不得不提嘅食物就係拖羅蓉手卷,師傅將拖羅切碎再用大量嘅拖羅蓉黎製造一個圓筒形嘅手卷,分量十足,當中嘅油脂完全充斥着我嘅口,真係好好食!最後就有一份北海道哈密瓜做甜品作結🤪🤪
呢一餐係一餐非常難忘嘅晚飯 永遠唔會忘記喺觀塘呢一個角落頭食咗一餐咁美妙嘅廚師發板 我都係就order左一份[焰月]套餐

之後就係壽司五貫 當中令最令人讚嘆就係魚子醬蝦膏玻璃蝦壽司壽司師傅將蝦頭嘅蝦膏切碎攪勻做配料放喺蝦身上面,再喺最頂嘅位置擺上魚子醬

最後就有一份北海道哈密瓜做甜品作結🤪🤪
2019-11-06