2025-01-18 278 瀏覽
觀塘工廈撚手私房菜😌前排同友人去慶祝生日,去咗位於觀塘嘅呢間隱世私房菜食,咁啱佢依家做緊生日優惠,凡到店慶祝生日都送鵝肝鵝腎一份,我哋仲嗌咗唔少撚手特色小菜食😋✨ 鵝肝鵝腎呢道前菜係冷盤嚟,鵝肝口感順滑,食落好入味,而鵝腎夠哂爽口,同樣入味。✨ 香芒沙律大蝦球 $90新鮮嘅大蝦球炸完食落非常爽口彈牙,再淋上秘製鹹蛋黃沙律醬汁一齊食,非常惹味,側邊仲有雜果沙律,解膩一流!✨ 古法蒜子炒大肉蟹 $440第一次見呢個煮法😮 見到咁多蒜頭,勁吸睛!蟹肉食落鮮甜,肉質飽滿,蒜香味濃郁,不愧係招牌菜!✨ 蒜蓉粉絲蒸大元貝 $136大元貝肉質彈牙,清蒸嘅做法完美咁保留咗元貝嘅原汁原味,搭配少少蒜蓉同豉油,就非常鮮味,粉絲亦好入味😋✨ 招牌脆皮玻璃乳鴿 $120另一道招牌菜,雖然價錢偏高,但乳鴿皮燒得非常脆,真係幾似玻璃咁立立令,入面肉汁豐富,肉質又夠嫩!✨ 蔥油拌麵 $90麵條幾彈牙,蔥油香氣滿滿,簡簡單單但夠哂惹味,幾唔錯。✨ 蒜蓉炒西蘭花 $88西蘭花幾新鮮,炒得剛好,夠爽口,蒜蓉夠多,蒜蓉味夠出。✨ 甜品最後以綠茶布甸作結,質感非常Q彈,而且唔算太甜,不錯~
觀塘工廈撚手私房菜😌

✨ 鵝肝鵝腎

✨ 香芒沙律大蝦球 $90

✨ 古法蒜子炒大肉蟹 $440

✨ 蒜蓉粉絲蒸大元貝 $136

✨ 招牌脆皮玻璃乳鴿 $120

✨ 蔥油拌麵 $90

麵條幾彈牙,蔥油香氣滿滿,簡簡單單但夠哂惹味,幾唔錯。

✨ 蒜蓉炒西蘭花 $88

西蘭花幾新鮮,炒得剛好,夠爽口,蒜蓉夠多,蒜蓉味夠出。

甜品

最後以綠茶布甸作結,質感非常Q彈,而且唔算太甜,不錯~