2025-01-23
今日同一個非常之鍾意飲酒嘅朋友去觀塘板神居酒屋食飯,一試呢度嘅清酒放題!有駐場唎酒師唔怕選擇太多無從入手。😎松葉蟹甲羅燒配薄脆🦀濃濃嘅蟹膏配合薄脆非常夾,而且蟹膏份量都相當多,如果可以再多幾舊薄脆就好喇!🤤日本生蠔🦪一睇個樣就知道幾咁新鮮😋,蠔肉飽滿鮮味十足,size都夠哂大隻!👍🏼而今日就揀左金澤鐵板燒一人前set menu,沙律同埋前菜關東煮,主菜有原隻龍蝦🦞同美國牛肉薄燒🐮,另外仲有蟹肉三色丼同龍蝦麵豉湯。🔥當中關東煮非常入味,龍蝦爽口彈牙,加埋個蝦膏醬汁真係超級惹味!牛肉薄燒散發牛肉香味,連同蒜片香蔥一齊食仲冇咁油膩,抵讚!蟹肉三色丼用料新鮮,龍蝦麵豉湯就吸收哂龍蝦精華!🫶🏼值得一提嘅係呢度嘅甜品係非常有水準,我哋叫左糖漬草莓牛奶冰,冰底夠軟綿,加上糖漬草莓真係夠哂甜蜜蜜!❤️
松葉蟹甲羅燒配薄脆🦀
日本生蠔🦪