2021-10-08
📍觀塘良心餃子小店‼️· 芝士粟米餃好好食🤤 -- 餃子爺爺🥟·#pigfoodiexhk_觀塘#pigfoodiexhk_港式#pigfoodiexhk_黃店=======================成日經過呢間舖都見到好多人等外賣,早幾日lunchtime就同朋友試下😍------------------------------⭐️芝士玉米鮮肉餃 配 特色湯拉麵 $48 (7.9/10)拉麵湯底飲落清甜,麵條煮得幾有咬口~餃子好好食‼️芝士混合咗豬肉,鹹香好突出,加埋甜甜哋又爽口嘅粟米好正,感覺又清新~必試!😍------------------------------⭐️京蔥牛肉餃 配 京醬雞絲拌米線 $48 (7.7/10)餃子皮夠薄身,煎香咗之後帶微脆~牛肉餡肉味濃郁,加咗京蔥鹹鹹甜甜👍京醬雞絲拌麵份量都幾多~味道帶微辣🙈------------------------------整體嚟講餃子味道唔錯,大大粒好足料🤤而且款式都有好多!👍價錢方面亦幾親民,放lunch都有唔少學生幫襯咖~不過舖頭地方較淺窄,會坐得有啲逼🙈------------------------------賣
#pigfoodiexhk_觀塘
#pigfoodiexhk_港式
#pigfoodiexhk_黃店
=======================
拉麵湯底飲落清甜,麵條煮得幾有咬口~
京醬雞絲拌麵份量都幾多~味道帶微辣🙈
賣相:7.2/10