2025-01-02 0 瀏覽
🍽️ 御膳私房菜📍觀塘敬業街65-67號敬運工業大廈 12樓F室近近地係觀塘區開餐係好選擇,今晚和家人來《御膳》,係朋友推介的中式私房菜,好味👍私房菜的好處喺菜單可自由配搭,餐廳可以按預算的金額為我哋度身設計,自己鍾意食乜嘢都可以,太幸福😄~胡椒炒大肉蟹(一斤)🦀上枱香噴噴,以自製的白胡椒炒新鮮大肉蟹,蟹肉鮮甜多汁,好有鮮味又惹味😍~醬香茅台滷乳鴿🕊️滷乳鴿有很香的酒香味,呢種很特別的清新味道,我哋好鍾意呀!乳鴿的肉質鮮嫩多汁,真係食到舔舔嘴🥰~汕頭滷水鵝片🦢🍲鵝肉片淋上濃郁嘅滷水汁,滷水味道香濃,鵝肉嘅鮮嫩質地配上滷水嘅鹹香,真係色香味俱全😬~極黑豬叉燒🍖絕對係招牌菜,整得好好味,原來以西班牙黑毛豬製作,唔怪得知肉味好香濃,燒得啱啱好,外層帶有微微嘅焦香,味道濃郁,肉質軟嫩入味,超水準👍~冰鎮鮑魚🐚🍧感受得出師傅好有心機去整,賣相靚😆冰鎮處理過嘅鮑魚,口感爽脆,清涼又重鮑魚味,好快就俾我哋秒殺😬~御膳炒飯🍚米飯炒得粒粒分明,每一口都充滿咗炒飯嘅香味,加埋豐富嘅配料,唔單止有好爽嘅蝦肉,仲有帶子同翠玉瓜粒,味道豐富😋~流沙黃金蝦🍤外層炸得超酥脆,內裡鮮嫩,蝦肉爽口彈牙,正到冇朋友🤣~抹茶布
🍽️ 御膳私房菜

~極黑豬叉燒🍖

~冰鎮鮑魚🐚🍧

~御膳炒飯🍚

~流沙黃金蝦🍤
外層炸得超酥脆,內裡鮮嫩,蝦肉爽口彈牙,正到冇朋友🤣

~抹茶布丁🍵
抹茶味香濃,甜度適中,又香又滑,好味道🤗

最後還要超讚餐廳的服務,知道我媽咪生日就主動免費送上生日優惠(很入味的鵝肝拼鵝腎);另外在Facebook專頁或其他社交平台 like & share 食物相片又送汽水;姐夫愛飲啤酒又免開瓶費,總之大家就食得好開心啦❤️