2022-07-05 60 瀏覽
觀塘一向都多野食,平時都會喺啲工廈到捐窿捐罅搵嘢食,今次就簡單又直接,同一行嘅朋友好隨心咁入咗一間地舖食飯。環境有啲港式感覺,空間都幾大。呢度嘅選擇都好多,有雞煲、烤魚、小炒等,當日就好想咩都試吓,於是乎叫左烤魚同幾碟小菜。香芒沙拉骨甜酸口味嘅沙拉骨,芒果味未算好出,但配上濃郁嘅沙律醬,即刻想食多幾舊。蒜香粉絲中蝦煲香氣十足,粉絲好入味,而且仲有唔少蝦喺入面,美中不足要自己去殼,哈哈!避風塘椒鹽鮮魷次次食小炒都要叫返碟椒鹽鮮魷,即叫即整,熱辣辣!蜜椒薯仔牛柳粒推薦必點,粒粒牛肉方便入口,薯仔天係精華,好快比人清晒嘅一碟餸明爐烤魚*BB辣重頭戲—烤魚,煎到香香地再煮嘅魚,入面已經包括咗不少嘅菜,味道不錯。驚唔夠飽,我哋仲叫咗芝士腸、蟹柳、唐生菜、炸魚皮、自家制蝦丸、魔芋絲加餸,一大班人嚟唔洗驚唔夠食!

香芒沙拉骨

蒜香粉絲中蝦煲

避風塘椒鹽鮮魷
次次食小炒都要叫返碟椒鹽鮮魷,即叫即整,熱辣辣!

蜜椒薯仔牛柳粒

明爐烤魚*BB辣