2024-05-05 40 瀏覽
又喺觀塘附近收工,行過見到國基集團中心樓下啲餐廳餐單,見到呢間六両三嘅晚市火鍋性價比好似好高咁,就同朋友入去食。我哋兩個人就叫咗個二人同行火鍋超值套餐。包開胃涼菜,小食,飲品同埋甜品,加埋$328。打邊爐邊少得響鈴,我哋另外加咗一份響鈴。開胃涼菜我哋揀咗皮蛋豆腐,小食就揀咗炸花枝丸,飲品朋友叫可樂,我就揀咗荔枝梳打。湯底方面,我就揀咗藥膳麻辣,配料仲有鴨血同百頁豆腐,朋友揀個湯底就係台式白胡椒,佢個湯底就冇咁多配料。我哋兩個食完火鍋之後都唔會覺得話太口渴,所以我諗湯底都算清,唔錯。佢火鍋套餐嘅配料都好足夠,蔬菜有好多種類,佢小食嘅炸花枝丸,同埋火鍋配料入邊嘅花枝丸,真係好食,好彈牙,正。啲火鍋肉類肉質鮮嫩,份量我覺得都足夠。