2016-08-06 287 瀏覽
經朋友介紹之下,走入呢間新餐廳試下,位置可能因為係後街,所以比較難發現了吧。一入門口有一道黑色的牆,用上粉筆畫了一幅畫上去,有別一般的泰國餐廳🇹🇭。老闆介紹我地食佢地出名的生菜包,同豬手。生菜包嘅肉碎炒得鬆身但亦帶有肉汁,有少碎的辛辣,叫人食得好惹味。食到一半,但生菜就食哂啦,唔梗要,可以向老闆添加的。食泰式豬手🐷最怕就係佢好膩同有一團肥膏。望落的豬手非常有光澤佈滿濃濃的醬汁,一咬肉炆得好林,而且唔會好肥,而且佢附上泰式酸辣汁,可以蘸去一陣肥膩感。份外細心。女孩子又點可以唔食菜呢?叫了一道飛天通菜🌶🌶。點解叫飛天通菜?老闆話因為比較辣,所以叫飛天,相信係辣到飛天的關係吧!好采我快都食得辣,所以我覺得Ok可以接受。😁

老闆介紹我地食佢地出名的生菜包,同豬手。

食泰式豬手🐷最怕就係佢好膩同有一團肥膏。

泰式豬手
飛天通菜