2016-04-03
打電話Book位都要7日後,估唔到咁受歡迎。$198 免加一,7樣海鮮,另外揀多5樣配料,好似一個set咁!全部食物都好新鮮上,海鮮包括鮑魚,活海蝦,膏蟹,大蜆,蜆皇,蜆仔同多寶魚,樣樣都活生生咁上,d蝦跳下跳下,要搵個碟蓋住!個鍋先用無米無味精粥水作湯底滾熟海鮮,都有次序,要食左貝殼類,再食鮑魚,然後蝦蟹,最後先食多寶魚。海鮮好鮮甜,滾熟都好好味。個粥水湯底已經有海鮮鮮甜味。服務很好,待應會介紹一下食法,不時留意你鍋湯底,加粥水。食完海鮮上粥底料,包括芋頭,南瓜,栗米同自選配料,我點左豚肉,農場雞件,雞軟骨丸,花膠,響鈴。雞軟骨丸係手打,招牌配料。入口彈牙,有軟骨口感。我推介花膠,可以一直煲到溶,粥底更甜。其他就無咩特別。食晒所有配料,芋頭,南瓜都溶係粥底,已經變成金黃色精華粥底。待應會攞出米膽,薑絲葱芫茜菜莆豬油渣,放落粥底一齊煲,一滾就食得!起初以為唔夠飽,到最後飽到嘔!起碼有五六碗,以粥底作結束,粥水吸收了所有海鮮的精華,個粥底好甜!
打電話Book位都要7日後,估唔到咁受歡迎。
雞軟骨丸係手打,招牌配料。入口彈牙,有軟骨口感。
我推介花膠,可以一直煲到溶,粥底更甜。其他就無咩特別。