2023-12-02
今日去東涌, 第一次試食中東菜,呢間黎巴嫩餐廳真係好特別🤔我第一次試中東菜,真係好深刻嘅印象。餐廳環境好靚裝潢有格調,加上播放著舒服嘅音樂,真係好chill。頭盤同前菜分別係鷹嘴豆泥拼口袋餅仲有茄子芝士沙律,作為前菜一流。🥙鷹嘴豆泥濃郁香滑有4種唔同嘅口味,配上口袋餅,而茄子撘配芝士作為沙律我都係第一次試,但兩個都真係好開胃~🥗滿懷期待下一味香煎八爪魚,外脆內軟,鮮嫩多汁,除咗肉質佢個汁都不得了,食淨嘅口袋餅都點埋黎食🤤羊胺扒拼中東炒飯絕對係一道經典菜式,羊胺扒肉質嫩滑,炒飯香氣四溢,好美味。😚另外餐廳嘅職員服務態度真係好好,好貼心。佢哋會細心解釋每一樣菜式,令我更加了解中東菜嘅特色同享受每一口美食。佢哋嘅服務真係好友善同有禮☺️我真係好滿意今次嘅Dinner好期待下次再嚟呢度,不過要練下啲英文先🫣😬😝
我第一次試中東菜,真係好深刻嘅印象。