2021-06-04
適逢weekend打算去葵廣覓下食,咁岩比我係openrice見到呢間新開食鷄翼既小店,作爲鷄翼迷既我即刻決定要黎試!餐廳本身唔係係葵廣入面,而係位於步行5分鐘以外既葵芳廣場,過條馬路沿住地鐵路軌行多少少就會見到啦!餐廳門口好sharp,内部有特別裝修同座位,感覺好舒服同乾净! 望menu見到鷄翼有好多款唔同既味道選擇,雖然每款都想試,但最後諗住比較下出面d連鎖快餐店而揀左咸蛋黃味。點完餐入去坐左5-10分鐘鷄翼就準備好啦! 一見到即刻覺得好似短途飛機餐d餐盒咁 (搞到我好褂住去旅行),好符合間餐廳主題同睇得出老闆好有誠意!一食落口,即刻feel到餐廳係落足料。鷄翼應該都算係偏大既size,咸蛋黃味亦都超級濃厚,真心好食過出面連鎖店多多聲!可惜我係本身諗住當下午茶而唔食太多野,但今次食完真心覺得好值得行5分鐘過黎試下! 另外焦糖威士忌/椒鹽/柚子/蒜蓉牛油味既鷄翼都勁吸引,下次黎開附近都一定會番兜返黎試!