2021-12-02 418 瀏覽
呢間係一間屋村小店 外面睇嚟好fancy 其實我都係因為佢嘅店員係咁落力派傳單 所以先諗住試吓😂 舖頭食物嘅包裝都幾有特色 係用一個罐頭咁嘅形式裝住啲飯 食嘅時候都有留意吓究竟係點樣包裝嘅 但係我就研究唔到啦🙊我哋嗌左個優惠餐包括左兩個飯同埋一款雞翼 就咁睇個店名都知道呢度出名食雞翼啦 真係有好多款雞翼揀㗎 太過花多眼亂 我哋都係求其揀咗樣應該好食嘅🐥 丼方面 我地嗌左和風牛肉飯同埋薑燒豚肉飯 味道都唔錯嘅 不過因為包裝係一個罐頭咁嘅形式 完全密封嘅 所以令我哋短短30秒內個飯已經有好多倒汗水 個人就唔係太鍾意喇 同埋飯嘅份量都幾多 不過個汁就少咗啲 食到中段已經有啲乾🥺雞翼方面我哋嗌左鹹蛋黃雞翼 有四隻嘅 所以呢個餐都幾抵 不過鹹蛋黃咁濃味都好啦 我都食到雞翼嘅雪藏味好嚴重 雖然都明白肯定係用雪藏雞翼 但係雪味咁重 都冇乜點辟味 所以都有啲失望🙍🏻‍♂️今次食冇試埋佢嘅飲品 希望我下次再嚟嘅時候食物質素會有進步 同埋可以試吓門口介紹嘅綠茶系列啦

午餐
2021-10-16 251 瀏覽
[ #caloriefoodie葵芳]• 𝚆𝚒𝚗𝚐 𝚆𝚒𝚗𝚐 哋 •🐿-雞翼優惠套餐 💰$99套餐可以仼選三款雞翼 仲會配埋一份炸薯條🍟雞翼每款四隻 一共有八款口味可以揀散叫一份雞翼要💰$32 呢個套餐既性價比都幾高味道揀咗鹹蛋黃、焦糖威士忌、蒜蓉牛油٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و-🥇🍳鹹蛋黃雞翼鹹蛋黃味既副產品一向惹味 呢款都唔例外外皮香脆 帶點咸香味 有小小流沙既感覺-🥈🥃焦糖威士忌一種烈酒加上甜溜溜既焦糖味 係幾得意既配搭酒味唔算太重 但甜既雞翼始終覺得有啲怪怪地-🥉🧄蒜蓉牛油味道三款入面最普通既 蒜蓉味同牛油味係分開既原本以為會好似越南既蒜蓉牛油雞翼結果味道都幾失望 一啲都唔入味ಥ_ಥ-🥫🐂和風牛肉飯 💰$48見佢造型概念咁得意 用個罐頭裝住啲飯真係要開罐頭先可以食到 咁就貪得意試一下點知完全中大伏 成個牛肉飯竟然乾爭爭無汁牛肉同洋蔥既味道偏淡偏乾 無肉汁無洋蔥汁白飯既份量好多 但有一半份量以上都係要乾哽睇黎都係食番雞翼會安全小小( ・᷄ὢ・᷅ )-🧋芝士奶蓋炭焙烏龍 𝚂𝙴𝚃 +💰$15買以上食物 可以用減💰$10優惠加購飲品味道正正常常普普通通 茶味一般 芝士味都一般-📍葵芳興芳路177號葵芳
[ #caloriefoodie葵芳]

真係要開罐頭先可以食到 咁就貪得意試一下
點知完全中大伏 成個牛肉飯竟然乾爭爭無汁
牛肉同洋蔥既味道偏淡偏乾 無肉汁無洋蔥汁
白飯既份量好多 但有一半份量以上都係要乾哽
睇黎都係食番雞翼會安全小小( ・᷄ὢ・᷅ )
🧋芝士奶蓋炭焙烏龍 𝚂𝙴𝚃 +💰$15
買以上食物 可以用減💰$10優惠加購飲品
味道正正常常普普通通 茶味一般 芝士味都一般
📍葵芳興芳路177號葵芳廣場地下14號舖
#caloriefoodie
  • 鹹蛋黃雞翼
2021-10-02 487 瀏覽
兩位同事一齊開夜再次encore Wingwing哋,繼上次嘅柚子雞翼美味回憶,今次就share三款雞翼味😋👏麥芽糖叉燒丼飯 $58推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️數件焦香甜叉燒加隻荷包蛋,西蘭花椰菜絲做配菜,飯量十分滿意,足夠佔滿半個下半的罐頭裝盛,三個女士Share兩個飯都應該飽肚👍朝鮮牛肉丼飯 $58推介:⭐️⭐️⭐️⭐️同樣有隻荷包蛋加牛肉片及幾款韓式配料,賣相雖不如Menu一樣整齊,但份量同材料都好有誠意,味道既複雜又開胃👍蒜蓉牛油雞翼 $34韓式辣醬雞翼 $34焦糖威士忌雞翼 $34推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️款款雞翼$34,3款都有其特式,蒜蓉牛油由頭香到尾👏韓式辣醬放滿泡菜,汁醬沾滿每隻雞翼👏焦糖威士忌最有驚喜,酒香飄散,甜度是小編的大愛👏藍月亮 & 紅白藍 $30 each兩款自家調配的打卡飲品,碟豆花做主材料,前者較為酸甜,後者紅豆冰做base,混合碟豆花味幾有新意,提提大家打完咭記得拌勻,讓味道平衡分散。整體絕對是葵青區外賣必飽的好選擇,雞翼亦係每次必叫的wish order😋👏👅美味: 8️⃣ 😮驚喜: 9️⃣✨環境: 8️⃣ 💆‍♂️服務: 9️⃣💡性價: 8️⃣ 🐽飽肚: 🔟💫回頭: 8️⃣ 👍推薦: 9️⃣

兩位同事一齊開夜再次encore Wingwing哋,
繼上次嘅柚子雞翼美味回憶,今次就share三款雞翼味😋👏

麥芽糖叉燒丼飯 $58
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
數件焦香甜叉燒加隻荷包蛋,
西蘭花椰菜絲做配菜,飯量十分滿意,
足夠佔滿半個下半的罐頭裝盛,
三個女士Share兩個飯都應該飽肚👍

朝鮮牛肉丼飯 $58
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
同樣有隻荷包蛋加牛肉片及幾款韓式配料,
賣相雖不如Menu一樣整齊,
但份量同材料都好有誠意,
味道既複雜又開胃👍

蒜蓉牛油雞翼 $34
韓式辣醬雞翼 $34
焦糖威士忌雞翼 $34
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
款款雞翼$34,3款都有其特式,
蒜蓉牛油由頭香到尾👏
韓式辣醬放滿泡菜,汁醬沾滿每隻雞翼👏
焦糖威士忌最有驚喜,酒香飄散,
甜度是小編的大愛👏

藍月亮 & 紅白藍 $30 each
兩款自家調配的打卡飲品,
碟豆花做主材料,前者較為酸甜,
後者紅豆冰做base,混合碟豆花味幾有新意,
提提大家打完咭記得拌勻,讓味道平衡分散。

整體絕對是葵青區外賣必飽的好選擇,
雞翼亦係每次必叫的wish order😋👏

👅美味: 8️⃣ 😮驚喜: 9️⃣
✨環境: 8️⃣ 💆‍♂️服務: 9️⃣
💡性價: 8️⃣ 🐽飽肚: 🔟
💫回頭: 8️⃣ 👍推薦: 9️⃣
2021-09-12 164 瀏覽
雖然葵廣有好多好嘢食,但成日都食都有啲悶悶哋,所以就上openrice睇下仲有邊度有咩好嘢食 俾我發現咗呢間新新地嘅舖頭,裝修睇落都幾靚咁,所以就膽粗粗去試下。去到發現啲雞翼有好多款, 全部都好抵食咁另外仲有啲主食,係用罐頭黎裝好有趣。40幾50蚊一大個飯,叫咗個泡菜炒飯,好足料,兩個人食都好夠,超級抵啲茶飲都好好飲港式絲襪奶茶真係好好飲平時我就唔係好鍾意啲太甜嘅台式奶茶,呢度嘅絲襪奶茶真係好啱我胃口仲可以加仙草 仲有其他手搖,遲啲會再過黎試下。
去到發現啲雞翼有好多款, 全部都好抵食咁
另外仲有啲主食,係用罐頭黎裝

啲茶飲都好好飲
港式絲襪奶茶真係好好飲
仲可以加仙草
仲有其他手搖,遲啲會再過黎試下。
柚子蜜雞翼
港式絲襪奶茶仙草
柚子蜜雞翼
港式絲襪奶茶仙草
2021-08-26 148 瀏覽
之前有同事試過呢間,但聽到佢哋對呢間嘢食嘅評語好壞參半,都有少少奇怪,今日試完,我諗有少少明點解佢哋一尐話好食,一尐話唔好食,原因係佢尐飯、餸本身無乜味好淡。先講個泡菜豬肉炒飯,我食之前已經有撈勻先食,但食落去都覺得無乜味,但就咁食泡菜又好夠味,而如果有齊泡菜、豬肉同飯一齊食,咁就完全無問題,而佢尐豬肉係薄切好似肥牛咁,都算好食。呢個係下午茶餐主食,佢寫住「迷你」但一尐都唔迷你,我埋單忍唔住問佢咁正常份量會有幾大兜,佢竟然答我其實都差唔多😂鹽酥雞係買下午茶餐加配,$15有成十幾粒,真係幾抵食。雞肉佢炸得都好鮮嫩多汁,不過又係開頭食落去唔覺有味、好淡,要點埋尐喺盒入面嘅椒鹽粉嚟食,咁就覺得幾好喇!

韓式泡菜豚肉炒飯配鹽酥雞
韓式泡菜豚肉炒飯
2021-08-26
韓式泡菜豚肉炒飯配鹽酥雞
韓式泡菜豚肉炒飯
2021-07-28 194 瀏覽
葵芳即叫即製罐頭丼飯 從Instagram 看到這間小店的罐頭飯十分有趣,剛好今天經過附近,大家要留意,是葵芳廣場,不是葵涌廣場啦。本着要打卡的心態,想不到食品的品質也不錯喔,沒有失望呢。小店的位置在葵芳邨,其實在葵芳和葵興地鐵站的中間,不過象黃色的店面相當容易辨認,遠處也能看到這間小店呢餐牌和環境店舖Logo有飛機造型,由前港龍員工創立啊主打罐頭丼飯(九款)$48-$58特色雞翼(八款):焦糖威士忌雞翼台式飲品🔸罐頭照燒雞扒飯 $48即叫即製由食客自行拉開蓋掩,玩味十足。雞扒不錯,肉質不會太鞋,灑上紫菜和木魚絲,不只是打卡,味道也不錯。罐頭內差不多八成滿,飯的份量也不少,女士吃一半也覺得飽啊。🔸藍月亮🌙(跟餐加$20 )碟豆花+梳打+愛玉拌勻後的紫色超級漂亮,夏天消暑的飲品。後記:大約有六個座位,除了外賣也可以堂食小店還主打雞翼,不過當天太飽沒有嘗試,反而試了鹽酥雞,感覺一般,下次還是試一試主打的雞翼吧。
葵芳即叫即製罐頭丼飯

餐牌和環境

店舖Logo有飛機造型,由前港龍員工創立啊
主打罐頭丼飯(九款)$48-$58
特色雞翼(八款):焦糖威士忌雞翼
台式飲品

🔸罐頭照燒雞扒飯 $48
即叫即製
由食客自行拉開蓋掩,玩味十足。
罐頭內差不多八成滿,飯的份量也不少,女士吃一半也覺得飽啊。

🔸藍月亮🌙(跟餐加$20 )
碟豆花+梳打+愛玉
拌勻後的紫色超級漂亮,夏天消暑的飲品。

後記:
大約有六個座位,除了外賣也可以堂食
2021-07-09 155 瀏覽
優惠套餐$108好味指數:😋😋😋😋抵食指數:💲💲💲💲💲環境舒適:😌😌環境衛生:🧹🧹🧹🧹服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️推介原因:此店由幾位前港龍機師開。我曾經也是在天空中工作,轉行真的不易,所以覺得值得鼓勵他們。罐裝飯好特別,設計用心。揭開發現份量不少。飽得原本打算再去葵廣吃梳乎厘pancake,也只可放棄。和風牛肉飯和薑燒豚肉飯都好味。牛肉和豬肉都不鞋身,又不韌,最重要是夠多汁拌飯。焦糖威士忌雞翼大大隻,啖啖酒香味。小心吃醉😵‍💫呀!雞翼肉質嫩,有肉汁。飲品選了白桃四季春,茶味極清香。牆上「翼來順受」霓虹燈是個不錯的打咭位。
優惠套餐
好味指數:😋😋😋😋
抵食指數:💲💲💲💲💲
環境舒適:😌😌
環境衛生:🧹🧹🧹🧹
服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️
薑燒豚肉飯

牆上「翼來順受」霓虹燈是個不錯的打咭位。
2021-06-25 745 瀏覽
作為葵芳打工仔,有新開小店當然要支持!位於葵芳廣場(葵芳邨商場地下 並不是葵涌廣場啊)確實位置就係葵芳邨葵愛樓地下,WingWing哋是由前港龍機師組織開鋪的雞翼專門店,堂食有少量座位,小編就選擇外賣自取返公司慢慢嘆,小店主打8款味道的雞翼外,亦有10款罐頭式丼飯選擇,即叫即製! 所以等待時間大約10-15分鐘。=̶和風牛肉飯=̶ $48推介:⭐️⭐️⭐️⭐️特色罐頭設計嘅丼飯,拉環開罐頭令其外賣也理想保溫,直頭係KFC的筒飯SIZE,但完全無哂左個體積囉~珍珠飯粒加紫菜碎、椰菜花及西蘭花作配菜,肥牛肥瘦平均、肉質紅潤結實,海量牛肉及半罐飯輕易取代吉字頭連鎖店的牛肉丼😋👍=̶柚子雞翼=̶ $32/4隻推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️食硬!還原飛機餐盒的造型,自家LOGO用心外賣盒,清新的柚子蜜醬塗沾在炸烤過的巨大雞中翼,雞翼上放了柚子皮,味道唔甜蜜帶點微酸,將葵芳雞翼山的回憶情懷味道帶返在小編的舌頭中,計落$8隻雞翼CP值真心佩服,會是小編行常會繼續試埋其他味的雞翼專門店。=̶碳培烏龍茶(凍) =̶ $18-$10推介:⭐️⭐️⭐️⭐️多款台式茶飲選擇,最抵係而家做緊飲品優惠減$10!!烏龍茶清甜解渴又大杯,下次一定要試埋呢幾款

作為葵芳打工仔,有新開小店當然要支持!
位於葵芳廣場(葵芳邨商場地下 並不是葵涌廣場啊)
確實位置就係葵芳邨葵愛樓地下,

WingWing哋是由前港龍機師組織開鋪的雞翼專門店,
堂食有少量座位,小編就選擇外賣自取返公司慢慢嘆,

小店主打8款味道的雞翼外,亦有10款罐頭式丼飯選擇,
即叫即製! 所以等待時間大約10-15分鐘。

=̶和風牛肉飯=̶ $48
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
特色罐頭設計嘅丼飯,拉環開罐頭令其外賣也理想保溫,
直頭係KFC的筒飯SIZE,但完全無哂左個體積囉~
珍珠飯粒加紫菜碎、椰菜花及西蘭花作配菜,
肥牛肥瘦平均、肉質紅潤結實,
海量牛肉及半罐飯輕易取代吉字頭連鎖店的牛肉丼😋👍

=̶柚子雞翼=̶ $32/4隻
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️食硬!
還原飛機餐盒的造型,自家LOGO用心外賣盒,
清新的柚子蜜醬塗沾在炸烤過的巨大雞中翼,
雞翼上放了柚子皮,味道唔甜蜜帶點微酸,
將葵芳雞翼山的回憶情懷味道帶返在小編的舌頭中,
計落$8隻雞翼CP值真心佩服,
會是小編行常會繼續試埋其他味的雞翼專門店。

=̶碳培烏龍茶(凍) =̶ $18-$10
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
多款台式茶飲選擇,最抵係而家做緊飲品優惠減$10!!
烏龍茶清甜解渴又大杯,下次一定要試埋呢幾款,
自家製焦糖威士忌味雞翼,
自創特飲「紅白藍」和「藍月亮」!!

集合日本菜、台灣菜加特式雞翼的定位,
香港人無得飛的心情就讓你來幫手舒緩一下啦~

👅美味: 8/10 😮驚喜: 9/10
✨環境: 8/10 💆‍♂️服務: 8/10
💡性價: 8/10 🐽飽肚: 10/10
💫回頭: 10/10 👍推薦: 9/10
午餐
2021-06-15 382 瀏覽
睇見社交網推介,呢間係前港龍機師開雞翼專門店,除咗雞翼之外仲有特色罐頭丼飯,即刻去試吓。舖頭門面不大,設堂食及外賣自取,裏邊裝修簡單,大大個「翼來順受」霓虹燈非常搶眼,由一位四眼哥哥負責落單,門簾內看到廚房約有四個工作人員。我選擇外賣帶返屋企,買咗兩個罐頭丼飯,薑燒豚肉飯和照燒雞扒飯,另外試吓其中編者推介嘅焦糖威士忌雞翼同鹹蛋黃雞翼。薑燒豚肉丼飯飯嘅分量足夠,飯盒包裝亦都非常新穎、吸引,要打開個飯盒就好似開罐頭一樣,將易拉蓋扯起;飯盒溫度夠熱,可惜完全食唔到薑汁味(一般日本食肆豚肉生薑燒係食到好香薑汁味),若果女仔細食一個飯一定可以分兩餐,罐頭飯內略嫌蔬菜少咗啲,有3小棵椰菜花及2小棵西蘭花。至於照燒雞扒丼飯味道不過不失。講到雞翼,我係抱有好大嘅期望去試,編者推介嘅焦糖威士忌雞翼,只係食到甜味,完全食唔出威士忌嘅酒香,而所謂嘅焦糖味一啲焦香都冇極其量只可以叫做蜜糖香甜,真係覺得好失望;另外鹹蛋黃雞翼味道就夠鹹香,鹹蛋黃炒成嘅金沙亦都做得較出色,兩款雞翼都炸得唔錯,雞翼能夠保持肉汁唔會好乾身,價錢亦算合理。落單時間係傍晚大概七點,人客唔多,堂食只有兩位客人,外賣嘅時候大概等咗15分鐘,職
薑燒豚肉丼飯飯嘅分量足夠,飯盒包裝亦都非常新穎、吸引
講到雞翼,我係抱有好大嘅期望去試
,而所謂嘅焦糖味一啲焦香都冇
極其量只可以叫做蜜糖香甜,真係覺得好失望

落單時間係傍晚大概七點,人客唔多,堂食只有兩位客人,外賣嘅時候大概等咗15分鐘,職員非常有禮
。暫時講到呢度,下次我會再試吓佢其他味道嘅雞翼
鹹蛋黃雞翼
2021-06-15
外賣自取
鹹蛋黃雞翼
2021-06-04 500 瀏覽
適逢weekend打算去葵廣覓下食,咁岩比我係openrice見到呢間新開食鷄翼既小店,作爲鷄翼迷既我即刻決定要黎試!餐廳本身唔係係葵廣入面,而係位於步行5分鐘以外既葵芳廣場,過條馬路沿住地鐵路軌行多少少就會見到啦!餐廳門口好sharp,内部有特別裝修同座位,感覺好舒服同乾净! 望menu見到鷄翼有好多款唔同既味道選擇,雖然每款都想試,但最後諗住比較下出面d連鎖快餐店而揀左咸蛋黃味。點完餐入去坐左5-10分鐘鷄翼就準備好啦! 一見到即刻覺得好似短途飛機餐d餐盒咁 (搞到我好褂住去旅行),好符合間餐廳主題同睇得出老闆好有誠意!一食落口,即刻feel到餐廳係落足料。鷄翼應該都算係偏大既size,咸蛋黃味亦都超級濃厚,真心好食過出面連鎖店多多聲!可惜我係本身諗住當下午茶而唔食太多野,但今次食完真心覺得好值得行5分鐘過黎試下! 另外焦糖威士忌/椒鹽/柚子/蒜蓉牛油味既鷄翼都勁吸引,下次黎開附近都一定會番兜返黎試!

),好符合間餐廳主題同睇得出老闆好有誠意!

鹹蛋黃鷄翼

2021-05-30
鹹蛋黃鷄翼
  • 鷄翼, 鹹蛋黃, 鹹蛋黃鷄翼
2021-06-02 253 瀏覽
今日特登去試下呢間特色嘅小食店。佢有特式嘅雞翼,最鍾意就係鹹蛋黃雞翼同埋呢個日式芥辣嘅雞翼。柚子雞翼都唔錯清清地。今日去食咗一個日式鰻魚蛋飯,醬汁味道好好,啲飯係用日本珍珠米,唔錯嘅煙煙韌韌。相信喺葵芳一帶嚟講,嗰啲食肆都食咗七七八八,呢個小食店係一個好新鮮嘅口味。仲有好多特色嘅臺灣口味飲品。其中特色飲品都有好多種可以選擇嘅。個人口味鍾意小甜甚至無糖嘅茶都有。食過豬軟骨飯,食過雞扒飯,今日食埋呢個鰻魚蛋飯。唔錯!值得推薦
今日特登去試下呢間特色嘅小食店。
2021-06-02 206 瀏覽
平時星期一至五,都在葵芳地鐵站附近上班,在新都會及葵涌廣場找餐廳食飯已經很厭倦,大都不好吃,好吃的也很貴,無意間發現了一間餐廳在屋村商場內,每個外賣的飯也用一個罐子裝住,很特別,罐子的外觀很好看,也可以保溫。吃過了一次豬軟骨飯之後,我也開始嘗試其他飯,全部味道不錯份量也很多,除了飯之外,也有炸雞翼及其他飲料,現在上班,每星期三餐都在這裏吃了,朋友看了也跟我到這餐廳買外賣,現在已經成為我平常的飯店。
2021-06-02
  • 豬軟骨飯
  • 鰻魚飯
2021-05-23 295 瀏覽
星期日的下午,在葵芳邨的小店,同朋友被雞翼菜式吸引,停低試左幾款雞翼,其中芥末雞翼和鹹蛋黃雞翼好好食,要 encore, 芥末雞翼剩低嘅醬,配食番薯條是绝配。台式果茶亦大杯抵飲,再來盒飯,特色包裝,美味又衛生。正。小店沒有酒賣,下次外賣回家配啤酒,亦是Party 之選。
芥末雞翼
牛肉飯
  • 泡菜豚肉飯
  • 蛋黃雞翼
2021-05-21 238 瀏覽
比佢個「翼來順受」霓虹燈牌吸引住, 忍唔住入左去幫襯, 選擇困難症既我見到咁多款不同口味既雞翼真係滴汗💦, 好彩貼心既店員好熱心介紹我, 分別係鹹蛋黃味, 焦糖威士忌, 蒜香味同柚子味, 再加杯我最鍾意飲既愛玉😍, 雖然係外賣, 但咬落去一樣脆卜卜, 肉質仲好Juicy, 夠晒香口, 鹹蛋黃雞翼真係無得輸(食得最快停吾到🤪), 焦糖威士忌味有種好特別既口感, 甜甜地帶輕微酒香, 柚子味清甜得來仲帶出肉質鮮嫩口感, 好正!! 不得不讚杯愛玉賣相真係超超超靚啊😍, 仲有個好靚既名叫藍月亮, 甜度適中, 真係好好好飲, 仲要意外地同D雞翼夾左🤩~ 空間雖小, 但牆上面既裝飾夠晒創意, 果然創作力量同幻想會嚇你一跳😅 一句「翼來順受」可以話係打工仔既福音, 望住佢來食, 真係多多都受得起, 有好多得意既打卡位, 聽店員講係一班前機司開, 所以用左飛機來做主題~ 真係無諗過屋邨裏面都會有呢份驚喜😍唯一美中不足, 食完飽到上心口, 要落街行番半個鐘先消化到~ 下次我要試埋佢既丼飯, 睇完佢地IG既介紹,淨係個外包裝盒都夠晒創新,款款都好吸睛👀~真係好想試吓~ Wingwing哋!有趣!

2021-05-21
外賣自取
  • 鹹蛋黃雞翼
  • 藍月亮愛玉
  • 焦糖威士忌雞翼
2021-05-20 152 瀏覽
我真係好鐘意食雞翼,有新雞翼店開緊係要試試佢,聽閒仲係飛機師開👨‍✈️,唔食得都睇得啦😍😍😍焦糖威士忌雞翼食落去甜甜地,嗅落好香酒味,入口又唔係太重酒味🥃,唔似醉雞翼果種,雞翼要有小小脆脆地既糖,幾有趣咸蛋黃雞翼🌅我最鐘意哩個味道,本身都好鐘意食咸蛋黃野,加埋哩個炸雞翼真係好正,成件事好香口,可以一個人食曬4️⃣隻蒜蓉牛油雞翼本來諗住哩個好普通,但食落又好好味,D蒜蓉炸得岩岩好🧄,唔會有苦味,牛油又好香,十分欣賞和風牛肉飯🎌嘩!牛肉飯包裝無得輸,果個易拉罐係我叫飯既理由,至於味道都好食,牛肉好入味,不過可能因為飯量多,下次要叫D汁可以多汁滿杯菠蘿🍍有果肉哩菠蘿沙冰,味道不錯,夏天飲一流!🏄‍♂️重點!!!跟餐只要加十幾蚊就有特飲哩個餐兩個人食真係超飽!完全可以當一個晚餐!

咸蛋黃雞翼🌅

和風牛肉飯🎌

滿杯菠蘿🍍

哩個餐兩個人食真係超飽!完全可以當一個晚餐!
咸蛋黃雞翼
2021-05-16