1K
❀ 知延屋 #中環 ❀❗貴精不貴多 $228黑毛和牛值嗎?❗——————————————————中環歌賦街真係好多新餐廳😆今次行入呢間外形有巨型蝴蝶結裝飾嘅日式和風餐廳🎀內裏裝修則採用復古木系風情。主打日式當飯及鍋物,黑毛和牛、黑豚肉、鰻魚選擇,貴精不貴多。.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 黑毛和牛丼 XL 160g $228 丼飯有分小、中、大三個大細,我哋比較肚餓就叫咗最大份。有160g和牛份量比想像中少,唔係好夠送飯🥲而且賣相一般般,如果會好似Red rock咁堆砌到一座小山丘,相信會更加有話題度🙈牛肉特別在於有炙燒香氣,呈粉嫩顏色,亦夠juicy,撈埋隻日本蛋一齊食味道唔錯😌。PS睇返以前啲相,啲牛肉係一大片,但最近好似變咗碎碎的。.☞ 關東風壽喜燒鍋物♥ 選主餐 日本黑毛和牛A4赤身 120g $198♥ +$18升級為稲庭島冬♥ 時令前菜♥ 野菜拼盤♥ 鮮嫩生蛋本以為係迷你火鍋形式,不過原來已經係預先烹調好🤣同樣選擇黑毛和牛,不過轉用關東煮嘅形式,喜歡湯底甜度恰到好處。呢款煮法肉質就會更加軟腍,而且更香甜。烏冬煙煙韌韌韌唔錯,不過要加成$18。——————————————————✨整體味
❀ 知延屋 #中環 ❀
❗貴精不貴多 $228黑毛和牛值嗎?❗
——————————————————

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷

☞ 黑毛和牛丼 XL 160g $228
丼飯有分小、中、大三個大細,我哋比較肚餓就叫咗最大份。
有160g和牛份量比想像中少,唔係好夠送飯🥲
PS睇返以前啲相,啲牛肉係一大片,但最近好似變咗碎碎的。

☞ 關東風壽喜燒鍋物
♥ 選主餐 日本黑毛和牛A4赤身 120g $198
♥ +$18升級為稲庭島冬
♥ 時令前菜
♥ 野菜拼盤
♥ 鮮嫩生蛋
本以為係迷你火鍋形式,不過原來已經係預先烹調好🤣
呢款煮法肉質就會更加軟腍,而且更香甜。
烏冬煙煙韌韌韌唔錯,不過要加成$18。

——————————————————
✨整體味道: 3.9/5
✨環境裝修: 3.9/5
✨服務態度: 4/5
✨性價比: 3.5/5
✨再訪興趣: 3.6/5
💞整體來講
提供嘅選擇不會太多,但係感受到滿滿嘅心意。味道唔差,不過性價比就未必係最高。