2021-11-10
𝔻𝕚𝕟𝕟𝕖𝕣 𝕆𝕞𝕒𝕜𝕒𝕤𝕖 𝕄𝕠𝕠𝕟 $𝟙𝟝𝟠𝟘有前菜、刺生五款、御料理熟食、壽司十貫、湯、甜品。🔝前菜有粟米天婦羅波波、水雲秋葵松葉蟹肉 、銀杏、烤栗子等等。🔝首先店員會將態氮注入玻璃器皿內,然後師傅再用無毒番梘泡整個波波出嚟,個波一爆就會有煙霧散出嘅效果,係一個非常吸睛嘅打卡位🤭用肉質爽嫩嘅鮫鰈魚包住海膽,味道相輔相成,令平淡嘅鮫鰈魚變得更加鮮甜。🔝地金木鯛油份比普通金目鯛高,經過火炙後魚油迫晒出嚟,入口更鮮更甜。🔝生蠔Size超大隻仲好肥美,肉質爽口,海水味極重。🔝最底嘅三文魚籽有淡淡清新柚子味,再配搭兩款唔同嘅海膽,但海膽唔夠鮮甜,唔太特出。🔝每年9-11月都係秋刀魚嘅當造期,呢段時間肉質都非常肥美,油脂豐富,魚味濃郁。🔝10月開始又係白子當造嘅季節🤩所以就開口問師傅今日有無白子食,最後師傅Free咗我哋一人一粒白子🥰好開心。白子口感綿密柔滑,入口即溶,味道豐厚。🔝一打開就聞到好香,有和牛片、日本慕容姑、紅葉麵根配麵豉醬。▪️石恒鯛壽司 - 魚肉質感爽口 ▪️岩手縣石恒貝壽司 - 師傅拍打後收縮 條尾動L起來▪️富山灣小白蝦壽司 - 要十幾隻小白蝦先做到一件嘅壽司▪️深海池魚配海膽壽
有前菜、刺生五款、御料理熟食、壽司十貫、湯、甜品。
🔝生蠔Size超大隻仲好肥美,肉質爽口,海水味極重。
▪️石恒鯛壽司 - 魚肉質感爽口
▪️鮟鱇魚肝壽司配西瓜漬 - 味道濃郁 入口即溶 勁好食
▪️鰤魚壽司 - 油金魚嘅大人版 油份高 肉質軟腍
▪️大拖羅壽司 - 油脂滿滿入口溶化嘅拖羅
▪️海膽壽司 - 疊咗好多層嘅海膽 有視覺效果 但味道偏淡
好甜嘅番薯🍠青森蘋果好爽脆。