之前午餐食過一次外賣燒味飯,果時覺得普普通通,今日出市區前就專登試下佢既堂食早餐。坐底落完單已經感覺唔太好,冷氣唔夠涼,又見到幾隻烏蠅飛下飛下。咁算啦,茶記地鋪好難阻止飛行物入侵。跟住等左十分鐘左右先上奶茶,再等多陣覺得耐得濟,就催佢單。結果等左近廿分鐘先上炒蛋&多士,再過5分鐘多啲先上叉燒意粉。食物方面…奶茶有茶香,唔落糖飲都ok,炒蛋正常,多士都熱同有d 脆(等左咁耐,一定係即製,唔熱唔脆就大鑊),但牛油搽得唔太靚仔,叉燒賣相同味道都一樣…就係一般般。整體質素無乜驚喜,但就要等好耐。催單期間見到啲侍應不斷話做唔切呀,邊張枱啲食物未起好,但又係咁接外賣單(包括外賣app),結果就犧牲客人要不斷等😵‍💫